Press "Enter" to skip to content

ULTIMA ORĂ. Alertă la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iaşi. Fum la primul etaj al unităţii, la fix un an de la incendiu. Zeci de copii și părinți au fost evacuați

Alertă la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iaşi. Autoritățile au fost anunțate că la primul etaj al unității s-au înregistrat degajări de fum.

În urmă cu puţin timp s-a anunţat o alertă la Spitalul Clinic de Copii Sf. Maria din Iași. Printr-un apel la numărul unic de urgenţă 112 s-a sesizat faptul că la etajul 1 al unităţii medicale s-au înregistrat degajări de fum, potrivit BZI.

50 de copii și 150 de adulți, pacienți și personal medical, au fost evacuați. Fumul se manifestă de la etajul 3 până la etajul 5. Aproximativ 200 de persoane au fost evacuate, printre care şi 50 de copii. La faţa locului s-au deplasat 14 echipaje de intervenţie.

Din fericire, nu au fost victime sau persoane intoxicate cu fum.

Fumul a fost degajat de un sistem de ventilație, a transmis un reprezentant al Spitalului Sf. Maria din Iași.

„Nu am văzut flacăra. Am întrebat şi managerul. Nu este flacără, este doar un fum care pare să fie de la un sistem de ventilaţie. Vă informez în caz de aflu mai multe detalii”, a declarat şef lucrări dr. Solange Tamara Roşu – medic şef UPU, Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi.

Incendiu la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iași în 2021

Nu este primul incident de acest gen care se petrece la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iași. Un incendiu a izbucnit, tot în luna iunie a anului 2021, la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași. 31 de persoane au fost evacuate.

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a anunțat că, în total, 31 de persoane au fost evacuate în urma incendiului: 13 copii, 11 cadre medicale și 7 părinți.

„Astăzi, 22 iunie 2021, la ora 18:54, a fost anunțat printr-un apel la 112, un incendiu la secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Copii Sf. Maria, din Iași. În aproximativ 6 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări de fum, la etajul 2, la secția ATI a spitalului, în zona afectată de incendiu neaflându-se pacienți sau aparținătorii acestora. În circa 2-3 minute de la primirea apelului, în vederea optimizării misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat planul roșu de intervenție care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului. La scurt timp de la ajungerea forțelor de intervenție, incendiul a fost localizat fiind astfel eliminat pericolul extinderii acestuia la vecinătăți. Prioritatea echipajelor de intervenție a reprezentat-o evacuarea preventivă a 13 copii de la etajele 2 și 3, 11 cadre medicale și 7 aparținători. Persoanele evacuate erau internate pentru afecțiuni obișnuite pediatrice și nu se aflau în tronsonul afectat de incediu. Subliniem faptul că în zona de manifestare a incendiului nu se aflau copii sau aparținători , iar persoanele evacuate preventiv au fost relocate la o altă secție a spitalului. Nu au fost înregistrate victime”, potrivit sursei citate.

La locul intervenției s-au deplasat 28 de subofițeri care au încadrat 6 Autospeciale de stingere cu apa și spumă, 2 autoscări , 1 autospecială de descarcerare, 2 autospeciale transport victime multiple, 1 cisternă, 3 ambulanțe SMURD de prim ajutor, 1 unitate de terapie intensivă mobilă și 2 ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean Iași.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page