Press "Enter" to skip to content

Prognoza pe două săptămâni: Vine, vine, primăvara. Zăpada va rămâne doar la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 29 ianuarie – 11 februarie 2024. Specialiştii ANM anunţă un început de februarie cu atmosferă nefiresc de caldă. Începând din 3 februarie, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă.

Prognoza pe două săptămâni Banat

În primele două zile ale intervalului se vor înregistra valori termice diurne apropiate de normalul climatologic, respectiv o medie de 3…5 grade, ulterior se va încălzi ușor, astfel în ultima zi din ianuarie și în primele două zile din februarie sunt prognozate maxime de 7…8 grade. O perioadă caldă este estimată începând din 3 februarie, când media zilnică a temperaturilor maxime va fi în general peste 10 grade, cu posibile valori de 14…15 grade în zilele de 4, 5 și 6 februarie. Nopțile vor fi reci până la finalul lunii ianuarie, cu o medie regională a acestora de -6…-4 grade, însă pentru prima decadă a lunii februarie sunt prognozate valori în general pozitive, cuprinse între 0 și 4 grade.

Prognoza indică o probabilitate ridicată pentru precipitații în 2 și 3 februarie și în perioada 7 – 11 februarie.

Crișana

Până în 2 februarie valorile termice vor fi apropiate de normalul climatologic, respectiv o medie a temperaturilor maxime de 3…6 grade și de -6…-4 grade pentru cele minime. O perioada caldă este estimată începând cu 3 februarie, când media zilnică a temperaturilor maxime va fi în general de 8…11 grade, iar a celor minime va fi cuprinsă între 0 și 4 grade.

Se vor semnala precipitații începând cu seara zilei de 1 februarie, dar și pe 2 și 3 februarie, iar cu o probabilitate ridicată și în perioada 7 – 11 februarie.

Prognoza pe două săptămâni: Transilvania

Până în 2 februarie, la nivelul acestei regiuni sunt prognozate maxime termice de 2…5 grade și minime în general cuprinse între -10 și -6 grade, cu valori mai scăzute în zonele depresionare. După acest interval și până la finalul primei decade a lunii februarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit în această perioadă, respectiv o media zilnică a temperaturilor maxime ce va oscila între 7 și 10 grade și minime în jurul a 0 grade.

Se vor semnala precipitații începând cu seara zilei de 1 februarie, dar și pe 2, 3 și posibil pe 4 februarie, iar cu o probabilitate ridicată și în perioada 7 – 11 februarie.

Maramureș

Până în 2 februarie, vremea va fi normală sub aspect termic, cu o medie a temperaturilor maxime de 3…4 grade și minime în general de -7…-6 grade. Va urma o perioadă caldă, între 3 și 7 februarie, când media zilnică a temperaturilor maxime se va apropia de 10 grade, iar minimele, în general pozitive, vor avea o medie de 2…4 grade. Ulterior până la finalul primei decade datele actuale indică menținerea unor temperaturi peste normalul climatologic (maxime de 6…8 grade și minime de -2…0 grade).

Se vor semnala precipitații începând cu după-amiaza zilei de 1 februarie, dar și pe 2, 3 și posibil pe 4 februarie, iar cu o probabilitate ridicată și în perioada 6 – 11 februarie.

Moldova

Pornind de la medii în jurul a 1 grad în prima zi a intervalului, maximele vor crește treptat până spre 8 grade în primele două zile din februarie, apoi încălzirea va fi semnificativă până la 12 grade, valoare ce va fi specifică pentru intervalul 4 – 6 februarie. După acest interval valorile termice diurne vor fi mai scăzute, spre o valoare zilnică estimată la 7…8 grade. Evoluția va fi asemănătoare și pentru temperaturile minime, care vor caracteriza o vreme rece în primele nopți, cu o medie de -6…-4 grade, apoi în perioada 3 – 7 februarie preponderente vor fi temperaturile pozitive (minime de 2…4 grade), iar spre finalul intervalului acestea se vor situa în jurul valorii de 0 grade.

Temporar vor fi precipitații în 2 și 3 februarie, iar temporar cu o probabilitate în creștere și după 7 februarie.

Dobrogea

Media maximelor va crește de la 2 grade, până spre 12…14 grade, prognozate pentru intervalul 3…7 februarie, valori ce se vor situa cu mult peste normalul climatologic al acestor zile. Valorile termice se vor menține ridicate și după acest interval (maxime în general peste 10 grade). Nopțile vor fi reci până la finalul lunii ianuarie, cu o medie regională a acestora de -5…-2 grade, însă pentru prima decadă a lunii februarie sunt prognozate valori termice pozitive, cuprinse între 2 și 5 grade.

Sunt posibile precipitații slabe în jurul datei de 2 februarie, iar cu o probabilitatea în creștere și după 8 februarie.

Prognoza pe două săptămâni: Muntenia

În primele două zile ale intervalului media regională a temperaturilor maxime va fi în jurul a 3 grade și va crește la 6…9 grade în zilele de 31 ianuarie, 1 și 2 februarie. Încălzirea va fi semnificativă în perioada 3 – 7 februarie, când maximele vor fi cu mult peste normalul climatologic, la o medie regională de 12…15 grade, apoi este posibilă o scădere ușoară spre valori în jurul a 10 grade. Nopțile vor fi reci până la finalul lunii ianuarie, cu o medie regională a temperaturilor minime de -7…-3 grade, însă pentru prima decadă a lunii februarie sunt prognozate valori termice pozitive, cuprinse între 0 și 3 grade, anunţă ANM.

Sunt posibile precipitații slabe în jurul datei de 2 februarie, iar cu o probabilitate în creștere și după 8 februarie.

Oltenia

În primele două zile ale intervalului media temperaturilor maxime va fi de 4…7 grade și va crește la 10 grade în zilele de 1 și 2 februarie. Încălzirea va fi semnificativă în perioada 3 – 7 februarie, când maximele vor fi cu mult peste normalul climatologic, spre o medie estimată la 12…15 grade, apoi este posibilă o scădere ușoară spre valori în jurul a 10 grade. Nopțile vor fi reci până la finalul lunii ianuarie, cu o medie a temperaturilor minime de -7…-3 grade, însă pentru prima decadă a lunii februarie sunt prognozate valori termice pozitive, cuprinse între 0 și 3 grade.

Sunt posibile precipitații slabe în jurul datei de 2 februarie, iar cu o probabilitatea în creștere și după 8 februarie.

Prognoza pe două săptămâni: La munte

În prima zi vremea va fi rece, cu maxime termice în medie de -4 grade, apoi se va încălzi, astfel pe 31 ianuarie se va ajunge la 4 grade. Aceste alternanțe se vor menține și în restul intervalului de prognoză, astfel că temperaturile maxime vor oscila între -2 și 4 grade. Nopțile vor fi geroase la începutul intervalului, apoi valorile termice vor fi în creștere, chiar semnificativă în perioada 4 – 7 februarie, când media temperaturilor minime se va apropia de 0 grade.

Se vor semnala precipitații începând cu după-amiaza zilei de 1 februarie, dar și pe 2, 3 și posibil pe 4 februarie, iar cu o probabilitate ridicată și în perioada 6 – 11 februarie.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page