Press "Enter" to skip to content

Prognoza meteo. Vremea se încălzește din nou după episodul de iarnă. Se anunță temperaturi de până la 15 grade. Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion

După episodul de iarnă din ultimele zile, vremea intră într-un episod de încălzire. Termometrele vor indica până la 15 grade săptămâna viitoare.

După intervalul mai rece din weekend, vremea se va încălzi. Săptămâna viitoare, se anunță temperaturi de până la 10 – 15 grade, dar și ploi în mai multe zone ale țării, anunță meteoradar.ro.

Sfârșitului acestei săptămâni va aduce o vreme tipică primelor zile din decembrie, cu temperaturi scăzute și ninsori. Apoi, vremea se va ameliora, dar va rămâne rece.

Începând de duminică, o zonă de joasă presiune va avansa dinspre vestul Europei, aducând un aer mai blând dinspre Atlantic, în timp ce anticiclonul din estul continentului se va retrage.

Se vor mai semnala precipitații moderate în vestul, nordul și, local, în centrul țării. La început, duminică seara, acestea vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare, mai ales în zonele de deal și podiș, dar de luni vor predomina ploile.

Ulterior, vremea se va îmbunătăți, iar temperaturile vor crește de la o zi la alta. În nopțile senine sau cu nori mai puțini va fi însă destul de rece, iar minimele pot scădea sub -4 grade în văi și depresiuni.

Pe la mijlocul săptămânii viitoare, termometrele vor indica până la 10 – 15 grade în unele zone din jumătatea sudică a țării.

În a doua parte a săptămânii e posibil să avem parte de un nou val de ploi în cea mai mare parte a țării și ninsori la munte.

Prognoza meteo pentru decembrie. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion

În săptămâna 11 – 18 decembrie valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice, nord-vestice și centrale.

În săptămâna 18 – 25 decembrie temperatura aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile, cu posibilitatea unui ușor deficit în regiunile vestice și nord-vestice.

În săptămâna 25 decembrie – 1 ianuarie, adică de Crăciun și de Revelion, temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor excedentară în cea mai mare parte a țării.

În prima săptămână din 2024 mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în toate regiunile, dar mai ales în cele nordice.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page