Press "Enter" to skip to content

Preț carburanți 14 decembrie. Prețurile scad din nou. Motorina a ajuns la sub 7 lei pe litru

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a ieftinit azi motorina vândută în stațiile proprii. Prețul benzinei a rămas in nou nemodificat.

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată atent în acest an, afișează astăzi, 14 decembre 2023, un preț al benzinei standard de 6,51 lei/litru, în timp ce prețul la motorina standard este de 6,97 lei/litrul.

Preț carburanți 14 decembrie 2023. Motorina costă azi mai puțin

Petrom a ieftinit azi motorina cu cinci bani pe litru și a menținut prețul benzinei, potrivit economica.net. Este a cincea ieftinire consecutivă a carburanților, precedenta având loc sâmbăta trecută, când compania petrolieră coborâse prețul motorinei, identic, cu cinci bani pe litru, suplimentar față de reducerea de week-end de șapte bani pe litru operată în o treime din stațiile companiei. Înainte de ieftinirea de sâmbătă au avut loc trei reduceri de preț succesive săptămâmâna trecută, în care a scăzut mai ales prețul motorinei.

După ultimele evoluții ale prețuilor, motorina coboară, la Petrom, sub pragul de 7 lei pe litru, nivel la care mai ajunsese în primăvară. De asemenea, se reduce diferența de preț dintre cei doi carburanți la doar 46 de bani pe litru.

Prețurile sunt în scădere în special ca urmare a scăderii cotațiilor la produsele petroliere, generată de o ieftinire semnificativă a petrolului pe piețele internaționale. La momentul actual, prețul sortimentului Brent, de referință pentru piața europeană, era de 74,7 dolari barilul, iar țițeiul WTI, de referință pentru piața americană, costa 69,8 dolari, cotații în creștere. Această ridicare a nivelului cotației survine după o perioadă de șapte săptămâni în care cotația Brent a scăzut până la 72 de dolari.

Petrom a vândut în benzinăriile proprii și OMV din România, Moldova, Bulgaria și Serbia 2,3 milioane de tone de carburanți în primele nouă luni, în creștere cu 1% față de aceeași perioadă a anului trecut. Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul din România, cu o rețea de 555 de stații de distribuție, dintre care 393 Petrom și 162 OMV.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page