Press "Enter" to skip to content

Mandatul de arestare al drogatului Vlad Pascu, vinovatul accidentului din 2 Mai, prelungit

Mandatul de arestare preventivă pentru Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, soldat cu moartea a doi tineri, a fost prelungit de Judecătoria Mangalia, dar decizia magistraţilor nu este definitivă.

Judecătoria Mangalia a decis să menţină măsura arestării preventive în privinţa lui Vlad Pascu, la câteva zile după ce tatăl său a scăpat de controlul judiciar, iar mama sa a ieşit din arestul la domiciliu.

“În temeiul art.207 alin.6 Noul Cod proc.pen. constată legalitatea şi temeinicia arestării preventive a inculpatului Pascu Matei Vlad În temeiul art.207 alin.4 Noul Cod proc.pen. menţine arestarea preventivă a inculpatului Pascu Matei Vlad, arestat în baza mandatului de arestare preventivă nr.15/UP din data de 20.08.2023, emis de Judecătoria Mangalia în dosarul nr.4085/254/2023. Respinge cererile formulate de apărătorul inculpatului de revocare a măsurii arestării preventive şi înlocuirea cu o altă măsură, ca neîntemeiate”, se arată în minuta instanţei, potrivit News.ro.

Decizia Judecătoriei Mangalia nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.

În 19 august, Vlad Pascu a condus un autoturism pe DN 39, iar în jurul orei 5.25, în apropiere de 2 Mai, a intrat într-un grup de pietoni. În urma impactului, doi tineri şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi.

Vlad Pascu a fugit de la locul accidentului şi a fost găsit apoi de poliţişti în Vama Veche. Anchetatorii au stabilit că el se afla sub influenţa mai multor substanţe interzise, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină.Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar în 20 august a fost arestat preventiv de Judecătoria Mangalia, pentru 30 de zile. Măsura arestului preventiv a fost prelungită cu încă 30 de zile şi în luna septembrie.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată în luna septembrie pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.

Dosarul a fost înaintat pentru soluţionare Judecătoriei Mangalia.

De asemenea, într-un alt dosar, Vlad Pascu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, împreună cu părinţii săi, pentru trafic de droguri, pentru determinarea unei persoane să dea declaraţii mincinoase sau să nu prezinte probe şi pentru punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consum de droguri. Acest dosar va fi judecat la Tribunalul Bucureşti.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page