Press "Enter" to skip to content

De Crăciun se dă „a 13-a pensie” seniorilor cu venituri modeste! Cine primește acești bani

De Crăciun se dă „a 13-a pensie” seniorilor cu venituri modeste. Este vorba despre ajutoarele primite sub formă de tichete sociale valorice de către pensionarii ieșeni. Acțiunea este organizată de către Primăria Municipiului Iași, prin Direcția de Asistență Socială. Acţiunea se află la a XXI-a ediţie.

Beneficiarii campaniei sunt circa 11.500 de pensionari ale căror pensii cumulate nu depășesc suma de 1.300 de lei inclusiv (pensionari de drept și pensionari pe caz de boală) și asistenți personali ai persoanelor cu dizabilități. Valoarea unui carnet cu tichete sociale este de 100 de lei, fiind compus din 10 tichete a 10 lei fiecare.

De Crăciun se dă „a 13-a pensie” seniorilor cu venituri modeste

Pentru a primi „a 13-a pensie”, pensionarii trebuie să se afle în baza de date a Casei Județene de Pensii, să aibă domiciliul în Municipiul Iași și să se afle în plată cu luna noiembrie 2023.

Tichetele valorice sunt distribuite în perioada 6 decembrie 2023 – 5 martie 2024, între orele 8.30 și 15.30, în următoarele locuri:

Căminul de Pensionari „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, Str. Codrescu nr. 6 – pentru beneficiarii cu domiciliul în zona COPOU;Cantina de Ajutor Social, Str. Sf. Andrei nr. 70 – pentru beneficiarii cu domiciliul în zonele CENTRU – GARĂ;Direcţia de Asistenţă Socială, Şos. Naţională nr. 43 – pentru beneficiarii cu domiciliul în zonele PODU ROŞ, BULARGA;Centrul de Cartier Nicolina, Str. Petre Ţuţea nr. 2 – pentru beneficiarii cu domiciliul în cartierul/zona NICOLINA I şi II;Centrul de Cartier Păcurari, Șos. Păcurari nr. 34 – pentru beneficiarii cu domiciliul în cartierul/zona PĂCURARI;Centrul de Cartier Tătăraşi, Str. Vasile Lupu nr. 8 – 2 – pentru beneficiarii zonelor TĂTĂRAȘI, METALURGIE, T. VLADIMIRESCU;Centrul de Cartier Alexandru cel Bun, Str. Tabacului nr. 1A – pentru beneficiarii cu domiciliul în zonele ALEXANDRU CEL BUN – DACIA;Centrul de Cartier Frumoasa, Bd. Poitiers nr. 20 – 22 – pentru beneficiarii cu domiciliul în zonele BUCIUM şi FRUMOASA.Pierd banii dacă nu depun cerere în câteva zile la primărie

Cetățenii municipiului Târgu Jiu cu o situație precară vor fi sprijiniți și în acest an de autorități. Vor primi tichete în valoare de 70 de lei cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Cu scumpirile din ultima vreme pe care trebuie să le înfrunte ca să poată supraviețui, pensionarii au dat buzna deja  la sediul Direcției de Protecție Socială, în vederea depunerii de cereri pentru tichetele sociale de Crăciun.

Tichetele sociale vor fi acordate familiilor ce realizează venituri de până la 530 lei/membru. Termenul limită de depunere a cererilor este data de 24 noiembrie.

Vești bune și de la autoritățile din Rovinari. Și în acest an, vor oferi tichete sociale pentru sărbătorile de iarnă familiilor nevoiașe din oraș. Valoarea unui tichet este de 100 de lei. Copiii vor primi câte un pachet cu dulciuri, în valoare de câte 80 de lei.

Primăria Rovinari a explicat ce venit trebuie să aibă familiile care se pot încadra să primească acest sprijin.

„Cu ocazia sărbătorilor de iarnă 2023, Consiliul Local al orașului Rovinari și Primăria Rovinari vor acorda tichete sociale cu o valoare de 100 lei/tichet cu T.V.A. și pachete cu dulciuri pentru copii, în valoare de 80 lei/pachet cu T.V.A., conform legislației în vigoare, pentru familiile/persoanele cu domiciliul sau reședința pe raza administrativ teritorială a orașului Rovinari, ale căror venituri/membru de familie se încadrează până la suma de 634 lei/luna (limita maximă admisă pentru beneficiarii de alocație pentru susținerea familiei, conform Legii nr. 277/2010)”, au transmis autoritățile.

Înscrierile se efectuează în perioada 01.11.2023-24.11.2023, între orele 10:00-15:00, la sediul Primăriei Oraș Rovinari – Compartimentul Protecție Socială, unde se va elibera un bon de ordine pe care fiecare persoană îl va prezenta în data programării la distribuirea tichetelor sociale și a pachetelor cu dulciuri.

Chiar dacă ajutorul acordat nu este foarte mare, se poate spune că, se Crăciun, se dă „a 13-a pensie” seniorilor cu venituri modeste.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page