Press "Enter" to skip to content

Cât costă o porție de hamsii pe litoral, în 2022. Turiștii au crezut că nu văd bine prețul

Sezonul estival pe litoralul românesc este în plină desfășurare. Deja mii de turiști au invadat plajele de la Marea Neagră. Mulți au ajuns aici în ideea de a scăpa de cotidian și de a uita de perioada de restricții. Una din marile plăceri, mai ales pe plajă, și un adevărat ritual, este mâncatul de hamsii. Numai că, anul acesta, turiștii au avut mari surprize când au vrut să cumpere celebrul preparat culinar specific litoralului.

Litoralul românesc și ritualurile turiștilor români

După cum bine știm, în general, mâncarea tradițională românească nu este pe bază de pește. Cu toate acestea, majoritatea stațiunilor de pe litoralul românesc sunt cunoscute pentru industria de pescuit și pentru minunatele preparate din fructe de mare la grătar.

În toate stațiunile puteți comanda pește proaspăt, pizza cu pește și gustări cu pește. Unul dintre cele mai grozave lucruri pe care le căutăm pe litoralul românesc, este hamsia proaspătă.

S-ar putea să găsiți câțiva oameni care se plimbă și mănâncă porumb pe un știulete. Veți găsi vânzători pe marginea drumului, care vând porumb pe știulete proaspăt fiert sau la grătar, floricele de porumb și ață de zahăr.

Când mergem pe litoral, așa cum spuneam, avem acest ritual prin care în fiecare zi comandam cel puțin o porție de hamsii proaspete, prăjite și cocrante.

Pastele cu fructe de mare sunt, de asemenea, destul de populare, de obicei servite cu un sos roșu. Bineînțeles, mâncăruri românești mai tradiționale sunt disponibile în aproape orice restaurant.

Hamsii la 25 de lei pentru 200 de grame

Dacă ați ajuns până aici și ați citit acest titlu, nu este greșit. Atât a ajuns în aceste zile o porție de hamsii proaspete pe litoralul românesc.

Dacă ajungeți în Agigea, aici este unul din cele mai cunoscute restaurante din zonă, dar acum va deveni și mai cunoscut, ca urmare a acestor noi prețuri. Tot aici, dar în altă locație, dacă vreți o porție de hamsii cu mujdei de usturoi și mămăligă, atenție!, veți plăti nici mai mult, nici mai puțin, de 36 de lei, tot pentru 200 de grame. Să tot mânânci, nu?

Dacă mergem în Constanța, foarte aproape de Delfinariu sunt mai multe locații în care se servesc hamsii. Aici, dacă vi se face foame, după o vizită la Delfinariu, veți scoate din portofel pentru aceeași porție de hamsii cu mujdei de usturoi și mămăligă, 35 de lei. Trai pe vătrai, neneacă!

Anul 2022 este anul cu cele mai mari scumpiri la serviciile de pe litoralul românesc, dar și la pachetele de sejururi. Cauza este criza economică, pandemia, resticțiile și pierderile cauzate de aproape doi ani de lockdown.

Așa că să nu vă mirați dacă, odată ajunși pe litoral, veți plăti aproape dublu, în anumite cazuri. Oricum, vacanță plăcută!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page