Press "Enter" to skip to content

Avertizare meteo de ploi torențiale! 14 județe sunt vizate de cod portocaliu și galben

Meteorologii au emis două avertizări meteo Cod portocaliu și galben de ploi torențiale, ce vizează 14 județe ale țării.

Avertizarea meteo Cod portocaliu este valabilă în intervalul 13 decembrie, ora 10:00 – 14 decembrie, ora 12:00.

În intervalul menționat, în Carpații Occidentali și nordul Carpaților Orientali, se vor acumula cantități de precipitații de 50…60 l/mp și izolat de peste 70 l/mp.

Avertizarea meteo Cod galben este valabilă în intervalul 13 decembrie, ora 10:00 – 14 decembrie, ora 12:00.

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei, precum și în zonele montane aferente, va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

La munte ploile vor determina topirea stratului de zăpadă, iar la altitudini de peste 1500 m, în nordul Carpaților Orientali, trecător vor fi precipitații mixte.

În acest zone va ploua şi se vor acumula cantităţi de apă de 25 – 40 l/mp, izolat de peste 50 l/mp. La munte, ploile vor determina topirea stratului de zăpadă, iar la altitudini de peste 1.500 de metri, în nordul Carpaţilor Orientali, trecător vor fi precipitaţii mixte.

Au mai rămas mai puțin de două săptămâni până la Crăciun, iar ANM a actualizat prognoza meteo pentru perioada respectivă. În zilele următoare, vremea se va încălzi, urmând ca de Crăciun să se răcească din nou. Iată declarațiile făcute de directorul ANM, Elena Mateescu.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page