Press "Enter" to skip to content

A murit marele artist al României! S-a stins la 3 zile după soţie. Durere fără margini

România rămâne treptat fără valori! Am pierdut un mare artist. A fost unul dintre cei mai respectați specialiști în domeniul său. Despre cine este vorba mai exact?

Doliu în România! A murit arhitectul Marius Smighelschi

Doliu în RomâniaA murit arhitectul Marius Smighelschi.

Acesta a decedat marți, 28 noiembrie 2023, la onorabila vârstă de 89 de ani. A fost unul dintre cei mai respectați specialiști în materie de acustică.

A câștigat numeroase premii la concursuri de arhitectură. În anul 2000, fost distins cu Ordinul Steaua României în grad de ofițer.

„Cu durere, Uniunea Arhitecților din România anunță încetarea din viață, în data de 28 noiembrie 2023, a prețuitului și distinsului arhitect Marius Smighelschi. Dispariția a survenit la trei zile de la decesul soției sale, arhitecta Ana (Nuți) Keszeg care s-a stins sâmbătă 25.11.23.

Transmitem toate gândurile noastre bune, de consideratie și profundă prețuire pentru Omul și Profesorul Marius Smighelschi și soția sa. Transmitem condoleanțe surorilor sale, doamnele Ana Maria Smighelschi, Ioana Setran si familiei îndurerate.

Vom anunta data la care va avea loc serviciul religios la Capela Cimitirului Bellu și înmormântarea care va avea loc la Blaj”, a transmis, marți, Uniunea Arhitecților din România.

Marius Smighelschi, unul dintre cei mai respectați specialiști în materie de acustică

Marius Smighelshi a fost fiul cunoscutului arhitect Victor Smighelschi, personalitate plurivalentă a arhitecturii interbelice. A absolvit Institutul de Arhitectură Ion Mincu din București, dându-și doctoratul în arhitectură, cu teza „Elemente de confort acustic în proiectarea de arhitectură”.

De-a lungul vieții sale, a avut o neîntreruptă activitate didactică. A parcurs toate etapele didactice. În anul 1992, a devenit profesor. A fost decan între anii 1990-1996.

„A participat cu dedicație și pasiune la formarea multor generații de arhitecți”, a transmis sursa citată anterior.

A fost autor, coautor si colaborator a peste 75 de lucrări tehnice de cercetare științifică fundamental și aplicativă. A publicat articole în reviste de specialitate. A avut rubrici permanente în revista locală „Arhitectura”. A inițiat bănci de informații în construcții, arhitectură și urbanism. A publicat cursuri universitare și lucrări de specialitate.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page