Press "Enter" to skip to content

Ziua 86 de război în Ucraina. 12 civili uciși într-un bombardament rusesc asupra orașului Lugansk

Volodimir Zelenski a transmis că în Donbas ocupanții încearcă să crească presiunea și susține că ”e iadul, şi nu este o exagerare”.

În cea de-a 86-a zi de război în Ucraina, presiunile din partea ocupanților sunt tot mai mari.

Zelenski a precizat că au loc bombardamente brutale, iar primul proces din Ucraina împotriva unui criminal de război rus a început deja, a reamintit președintele ucrainean.

LIVE UPDATE 12:50- Serghei Șoigu: Amenințările militare dinspre vest cresc în apropierea granițelor Rusiei

Situația în direcția strategică occidentală este caracterizată de creșterea amenințărilor militare în apropierea granițelor Rusiei, a susținut, vineri, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, conform Baha News.

Oficialul spune că a crescut și frecvența zborurilor bombardierelor strategice ale Statelor Unite în Europa. Ministrul rus a punctat că a crescut și prezența în Marea Baltică a navelor americane cu arme cu rachete ghidate.

LIVE UPDATE 12:05- 13 civili au murit în ultimele 24 de ore în Lugansk

13 civili au murit în ultimele 24 de ore în Lugansk, conform Reuters.

LIVE UPDATE 10:38- 12 civili uciși într-un bombardament rusesc asupra orașului Lugansk

12 persoane au fost ucise în regiunea Lugansk și 60 de proprietăți au fost distruse joi de bombardamentele rusești, au anunțat oficialii militari ucraineni, potrivit CNN.

Cele 12 persoane au fost ucise în orașul Severodonețk, potrivit șefului administrației militare din Lugansk, Serghei Haidai. El a adăugat că mai multe case au fost distruse în zonă.

În ciuda bombardamentelor intense, ucrainenii spun că liniile lor defensive rezistă.

„Atacul asupra orașului Severodoneţk a fost fără succes. Ruşii au suferit pierderi de personal şi s-au retras”, a spus Haidai.

LIVE UPDATE 9:00- Zelenski: Donbasul este complet distrus

Într-un mesaj transmis de președintele ucrainean, acesta precizează că satul Desna a fost lovit de rachete rusești joi și că mai mulți oameni au fost uciși. Desna se află la aproximativ 60 de kilometri de granița cu Belarus, notează digi24.ro.

„Atacurile ruseşti asupra regiunii Cernigău, în special atacul teribil asupra Desnei, au dus la mulţi morţi”, a spus Zelenski, citat de CNN.

„Sunt atacuri constante asupra regiunii Odesa, asupra oraşelor din centrul Ucrainei, Donbasul este complet distrus. Este o încercare deliberată şi criminală de a ucide cât mai mulţi ucraineni cu putinţă”, a afirmat el.

Forţele armate ale Ucrainei continuă să avanseze în eliberarea regiunii Harkov, conform lui Zelenski.

„În Donbas, ocupanţii încearcă să crească presiunea. E iadul, şi nu este o exagerare. Bombardamentul brutal şi absolut fără sens de la Severodoneţk… Au fost 12 morţi şi zeci de răniţi într-o singură zi. Bombardarea şi atacarea altor oraşe, loviturile aeriene şi cu rachete ale armatei ruse- toate acestea nu sunt doar lupte în timpul războiului. Aceasta este o încercare deliberată şi criminală de a ucide cât mai mulţi ucraineni. Acesta este ceea ce va demonstra genocidul asupra poporului ucrainean şi pentru care ocupanţii vor fi cu siguranţă aduşi în faţa justiţiei”, a adăugat el.

Zelenski a amintit şi că primul proces din Ucraina împotriva unui criminal de război rus a început deja.

„Îi vom găsi şi îi vom aduce în faţa justiţiei pe toţi cei care dau şi execută ordine penale”, a conchis el.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page