Press "Enter" to skip to content

ZIUA 54 de război. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului e sigur că Rusia va rezista în confruntarea actuală cu Occidentul/ Zelenski acuză existența unor „camere de tortură”

După aproape două luni de la declanșarea războiului în Ucraina, lucrurile nu par deloc să se așeze. Din contră, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a transmis asigurări că Rusia va rezista în confruntarea actuală cu Occidentul, potrivit agenției ruse TASS.

”Putem”, a fost răspunsul oferit de Peskov la întrebarea dacă Rusia, spre deosebire de URSS, poate supravieţui confruntării cu Occidentul.

Anterior, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că, în condiţiile moderne, o singură ţară nu va putea să-şi menţină dominaţia.  

Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii şi partenerii lor au impus sancţiuni drastice Rusiei, ca urmare a invadării Ucrainei. 

Zelenski acuză existența unor „camere de tortură”

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a avertizat, în ultimul mesaj postat pe reţelele de socializare, cu privire la o ofensivă iminentă a forţelor ruseşti în partea de est a ţării, potrivit CNN, transmite News.ro.

„ Trupele ruseşti se pregătesc pentru o operaţiune ofensivă în estul ţării noastre. Aceasta va începe în viitorul apropiat”, a declarat Zelenski.

„ Ei vor să termine şi să distrugă literalmente Donbasul.

Să distrugă tot ceea ce a dat odată glorie acestei regiuni industriale. La fel cum trupele ruseşti distrug Mariupol, ei vor să nimicească şi alte oraşe şi comunităţi din regiunile Doneţk şi Lugansk.

Aceasta nu este altceva decât teroare deliberată. Mortiere, artilerie împotriva cartierelor rezidenţiale obişnuite, împotriva civililor obişnuiţi”, a afirmat el.

Noi atacuri aeriene ale rușilor la Mariupol

Armata ucraineană a raportat duminică noi atacuri aeriene ale forţelor ruse asupra oraşului Mariupol, după expirarea unui ultimatum rusesc pentru ca luptătorii locali să se predea forţelor ruse care asediază oraşul, transmite AFP.

Trupele ruse şi-au concentrat atacurile asupra oraşului-port şi a oţelăriei Azovstal, ambele scene ale unor bătălii crâncene de zile întregi.

Rusia ameninţase anterior cu anihilarea trupele baricadate în oţelărie, dacă acestea nu se predau. Ucrainenii au ignorat un ultimatum rusesc de a depune armele şi de a se preda până duminică la prânz. Moscova stabilise ca termen limită pentru predare ora 10:00 GMT.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page