Press "Enter" to skip to content

Zelenski a propus să se întâlnească cu Putin la Ierusalim

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, solicită discuții directe cu președintele rus Vladimir Putin la Ierusalim prin intermediul premierului israelian Naftali Bennett.

Zelenski mai crede că Israelul ar putea fi parte la acordul privind garanțiile de securitate pentru Ucraina, care este în prezent în război cu Rusia.

Zelenski a propus să se întâlnească cu Putin la Ierusalim

„În ceea ce privește  Israelul și medierea domnului Bennett, suntem în favoarea ei. Cred că domnul Bennett poate juca un rol important (…) 

Am vorbit cu domnul Bennett și i-am spus că este greșit și neconstructiv să ne întâlnim astăzi în Rusia, Ucraina și Belarus. Acestea

nu sunt locurile în care putem găsi un punct comun și să oprim războiul. Nu vorbesc de întâlniri tehnice, ci de întâlniri ale liderilor. Cred că Israelul poate fi o astfel de țară – și mai ales Ierusalimul? Așa cred. Și i-am spus asta. Nu pot să vorbesc despre detaliile discuțiilor sale cu președintele rus.”, a spus liderul ucrainean.

El a mai spus că o mare parte a evreilor din Ucraina au migrat în Israel

Zelenski mai crede că Israelul ar putea fi parte la acordul privind garanțiile de securitate pentru Ucraina, care este în prezent în război cu Rusia.

„Când vorbim despre garanții de securitate și care țări ar trebui să fie în acordul de garantare a securității pentru Ucraina – cred că Israelul ar trebui să fie printre aceste țări, este clar”, a spus el.  

Zelenski a remarcat că Israelul are o istorie bogată și multe paralele cu istoria Ucrainei, potrivit  Pravda.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page