Press "Enter" to skip to content

Zelenski a anunțat că viața normală va reveni în Ucraina: ”Rusia nu va obţine un nou teritoriu al Ucrainei”

Volodimir Zelenski a anunțat că va convoca Consiliului de Securitate şi Apărare Naţională pentru a lua decizii pentru a răspunde la acţiunile ruseşti.

„Repet pentru toată lumea din această ţară: Rusia nu va obţine un nou teritoriu al Ucrainei.

Rusia se va anexa la catastrofa pe care a adus-o pe teritoriul ocupat al ţării noastre. Rusia se va echivala cu aşa-numitele „DPR” şi „LPR”, a spus Zelenski.

Zelenski, un nou mesaj pentru ucraineni

”Invadatorul umple teritoriul ocupat al Ucrainei cu morminte, dar şi pe teritoriul Rusiei sunt tot mai multe morminte.

Ocupantul înfiinţează camere de tortură în teritoriul ocupat- şi va umple întregul teritoriu al Rusiei cu camere de tortură. Doar aşa vor funcţiona acum poliţia rusă şi serviciile speciale ruse. Legea din Rusia a fost anulată. Iar cei care au adus toate aceste morţi, torturi, violuri din Rusia le vor duce acasă.

Peste tot în teritoriul confiscat, invadatorul distruge orice bază de viaţă- economie, sfera socială, cultură… Privarea întregii societăţi ruse de o economie normală, o viaţă decentă şi respectul pentru orice valoare umană va fi preţul pentru faptul că o persoană din Rusia doreşte ca acest război să continue”, a spus el.

El dă asigurări că Ucraina va reveni la viața normală.

Ce spune Zelenski despre ocuparea teritoriilor de către Rusia

„Toate acestea pot fi oprite într-un singur mod: eliberarea. Şi înainte de venirea Rusiei, peste tot pe pământul ucrainean era o viaţă normală. Şi când Rusia va pleca, când o vom înlătura, viaţa normală va reveni. Aceasta este singura cale. Acesta este drumul către victoria noastră. Nu putem şti cât timp va dura să parcurgem această cale. Dar ştim că nicio manipulare rusă şi nicio crimă rusă nu ne poate devia de la această cale. Astăzi am reuşit să eliberăm încă şase cetăţeni din captivitatea rusă. Sunt recunoscător tuturor celor care asigură această muncă! Astăzi avem rezultate noi în prima linie. Astăzi am primit elemente suplimentare de ajutor de la parteneri. Aşa va fi în continuare. Începe o altă zi a luptei noastre, o altă zi pe calea victoriei. Va fi special pentru noi? Va fi o altă zi care ne va apropia de securitate şi pace, de restabilirea integrităţii noastre teritoriale. Pentru că milioane de ucraineni luptă şi lucrează pentru asta. Mâine (vineri) va avea loc o şedinţă specială a Consiliului de Securitate şi Apărare Naţională, pe care am convocat-o. Vor fi decizii. Ştim cum să reacţionăm la orice acţiuni ruseşti”, a adăugat preşedintele ucrainean.

Consiliul de Securitate şi Apărare Naţională are rolul de a elabora şi coordona politici de securitate naţională.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page