Press "Enter" to skip to content

Voucherele sociale ar putea să dispară în urma recalculării! Cine sunt pensionarii vizați

Conform noilor calcule, aproximativ un milion de pensionari din România, care primesc în prezent cei 250 de lei la fiecare două luni pentru alimente, riscă să piardă aceste sume începând cu 1 septembrie. Pensiile lor recalculate vor depăși plafonul de 2.000 de lei, plafon până la care se acordă bani pe cardul de alimente.

Cum afectează recalcularea pensiilor voucherele sociale

Programul social „Sprijin pentru România” continuă și în anul 2024 și oferă sprijin material sub formă de tichete sociale pe suport electronic pentru alimente și mese calde. 

Până în prezent, aceste carduri au fost încărcate în lunile februarie, aprilie și iunie. Următoarele trei tranșe de câte 250 de lei vor fi virate în lunile august, octombrie și decembrie.

Recenta recalculare a pensiilor conform noii legi va avea un impact semnificativ asupra unor pensionari don România. Această schimbare vizează în special persoanele cu venituri reduse, care trebuie să fie foarte atente în perioada următoare din cauza multiplelor schimbări care vor avea loc.

Prin recalcularea pensiilor, mulți pensionari vor primi venituri mai mari, deoarece creșterea medie este de aproximativ 40%. Această majorare va afecta în special pensionarii care au pensii între 1.500 și 2.000 de lei.

Deși aceștia vor primi mai mulți bani lunar, vor pierde beneficiul acordat sub forma cardurilor sociale pentru alimente. 

Cine sunt beneficiarii voucherelor pentru alimente în 2024

Potrivit România TV, Vouchere sociale au o valoare nominală de 250 de lei și se acordă o dată la două luni următoarelor categorii de persoane defavorizate:

– pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;

– persoanele – copii şi adulţi – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;

– familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 lei;

– familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei;

– familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condiţiile Legii nr. 196/2016, cu modificările şi completările ulterioare;

– persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page