Press "Enter" to skip to content

Volodimir Zelenski și soția lui, Olena, prima apariție publică de la începutul războiului. Cum s-au afișat la funeraliile fostului preşedinte al Ucrainei

Volodimir Zelenski și soția lui, Olena, au marcat prima apariție publică de la începutul războiului ruso-ucrainean. Aceștia au apărut împreună la un eveniment dureros, mai exact la funeraliile fostului preşedinte al Ucrainei, Leonid Kravciuk. Iată cum s-a afișat cuplul prezidențial! S-au îmbrăcat în haine negre, în semn de doliu.

Volodimir Zelenski și soția lui, Olena, au marcat prima apariție publică de la începutul războiului. Cuplul prezidențial a participat la funeraliile primului preşedinte al Ucrainei independente post-sovietice, Leonid Kravciuk. Așa cum se obișnuiește, și ei au purtat haine negre, în semn de doliu și de respect pentru persoana decedată.

Primul preşedinte al Ucrainei independente post-sovietice, Leonid Kravciuk, a murit acum aproximativ o săptămâmă. Acesta s-a stins din viață la 88 de ani și a fost înmormântat marți, după ce oamenii l-au omagiat în centrul Kievului, scrie AFP. La eveniment și-au făcut apariția și Volodimir Zelenski, dar și soția lui, Olena Zelenska.

Volodimir Zelenski și soția lui, Olena, prima apariție publică de la începutul războiului

Marți, Volodimir Zelenski, actualul președinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski, a venit la funeralii însoțit de soția lui, Olena Zelenska. El a depus un buchet impresionant, cu flori albe, roz şi violet, lângă sicriul lui Leonid Kravciuk, acoperit cu steagul galben-albastru al Ucrainei. La un moment dat, Zelenski și partenera lui au păstrat un moment de reculegere chiar lângă catafalcul păzit de o gardă militară de onoare, în ținută de gală. În imaginile surprinse, cei doi păreau calmi, dar și epuizați.

Potrivit digi24, ceremonia funerară deschisă publicului s-a desfășurat la Ucrainski Dim (Casa Ucrainei), un edificiu circular înalt din beton, cu vitralii. Sicriul lui Leonid Kravciuk a fost poziționat în fața unei poze mari a defunctului. E vorba despre un portret în care bărbatul cu părul alb zâmbea ușor.

Cum s-au afișat la funeraliile fostului preşedinte al Ucrainei

Leonid Kucima, al doilea preşedinte al ţării, a susținut că Leonid Kravciuk „a fost la originea creării statului ucrainean’. Acesta i-a adus un ultim omagiu predecesorului său, scoțând la iveală detalii neștiute despre colaborarea lor.

„Am colaborat cu el mulţi ani. Ne înţelegeam bine. Nu ne-am făcut declaraţii de dragoste, dar ne veneam în ajutor unul altuia de câte ori puteam’, a mărturisit Leonid Kucima.

Și Petro Poroşenko, un alt fost preşedinte al Ucrainei, a ținut un discurs emoționant. Acesta a declarat că „se sfârşeşte o întreagă eră’ și a spus că regretatul Leonid Kravciuk „a fost bărbatul care ne-a creat independenţa, care ne-a creat armata, instituţiile’.

Înmormântarea lui Leonid Kravciuk a avut loc în cursul după-amiezii. Acesta a fost îngropat în cimitirul Baikove, situat în sudul Kievului. Acolo își dorm somnul de veci și alte personalități. Potrivit AFP, citat de Agerpres, au asistat numai câţiva apropiaţi.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page