Press "Enter" to skip to content

Vine furtuna electrică în România. Pe ce dată se întâmplă, potrivit meteorologilor Accuweather

Vremea se schimbă radical în România. După o perioadă de caniculă, în care temperaturile maxime vor atinge chiar și 42 de grade Celsius, în unele regiuni, valorile vor scădea drastic, iar furtunile vor pune stăpânire pe întreaga țară. Un fenomen inedit va avea loc în a doua jumătate a lunii iulie, când furtuna electrică va aduce precipitații abundente și intensificări violente ale vântului. 

Specialiștii Accuweather avertizează asupra oscilațiilor bruște de temperatură, ce se vor manifesta sub forma unor furtuni electrice, manifestate prin vijelii, precipitații abundente și intensificări ale vântului.

În intervalul 8 – 10 iulie, inclusiv, meteorologii au dat un avertisment de cod galben de caniculă.  Până pe 19 iulie, România se va afla sub o cupolă de foc, cu temperaturi situate între 39 și 42 de grade, în timpul zilei, și nopți tropicale, în care minimele vor atinge 24 de grade. Va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Pe 19 iulie vremea se va răci drastic. Valorile maxime nu vor depăși 30 de grade Celsius. Instabilitatea atmosferică va crește și vom avea parte de descărcări electrice, însoțite de ploi intense și vijelii. Temperaturile vor coborî până la 19 grade în timpul serii. Vremea se va menține extrem de capricioasă cu o tendință de precipitații în data de 19 și în intervalul 22-23 iulie, când se vor forma furtuni electrice.

Potrivit meteorologilor Accuweather, vremea va deveni instabilă, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza şi seara când vor fi frecvente descărcări electrice, averse torenţiale (5…10, izolat peste 15 l/mp), intensificări de scurtă durată ale vântului şi posibil vijelii şi grindină. Norii vor acoperi 70% din suprafața cerului.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page