Press "Enter" to skip to content

Vin ninsorile în România! Iarna se întoarce în martie. Unde va ninge

Un val de aer polar lovește România, spun meteorologii. Aceștia au precizat că vor exista temperaturi negative în anumite zone ale țării. De asemenea, ninsorile și lapovița s-au întors și ele. ANM anunță că în unele zone vom avea parte de ploi.

Val de aer polar în România

În ultimele zile, vremea s-a schimbat brusc, cu o prognoză meteo de ninsori și lapoviță valabilă pentru întreaga țară.

În diversele regiuni ale țării, cum ar fi Banat, Crișana, Transilvania, Oltenia și vestul Moldovei, se preconizează o extindere a precipitațiilor.

Până joi seara, se estimează că se vor acumula cantități semnificative de apă, în jurul valorii de 10-15 litri, cu posibilitatea depășirii izolate a pragului de 20 de litri.

În regiunile montane asociate acestor zone, este anticipată prevalența ninsorilor, conducând la acumularea unui strat de zăpadă, în special în Carpații Occidentali și Carpații Meridionali. În general, se prognozează că va ninge în toate masivele până joi seara.

Temperaturi scăzute, apropiate de cele normale pentru această perioadă

Meteorologii spun că se așteaptă la temperaturi mai scăzute, însă în proximitatea mediei obișnuite pentru această perioadă.

Meteorologul ANM Mihai Hușiu spune că joi și vineri ne așteaptă condiții termice mai apropiate de media obișnuită, după o perioadă de vreme relativ călduroasă.

Asta înseamnă că temperaturile nu vor depăși pragul de 10 grade Celsius niciunde în țară. Pot exista câteva excepții în nord-vest, unde ar putea ajunge la 10-11 grade Celsius.

ANM spune că temperaturile pot fi în jur de 3-4 grade Celsius în nordul Moldovei și estul Transilvaniei.

Potrivit specialiștilor în domeniu, ne așteaptă o perioadă mai rece în următoarele două zile. Ei mai spun că temperaturile minime vor înregistra o scădere semnificativă.

Vineri dimineață, sâmbătă dimineață și chiar duminică dimineață termometrele ar putea înregistra temperaturi negative în:

  • nordul
  • centrul
  • estul  țării

Temperaturile vor fi cuprinse între -6 și 4 grade Celsius în general. Nu este exclus ca temperaturile să fie mai scăzute în estul Transilvaniei. Aici, termometrele ar putea arăta -8 spre -9 grade Celsius.

Astfel, se așteaptă ninsori în zonele montane, în timp ce în restul țării vor predomină ploile, mai ales în vestul țării, în regiunile Banatului, Crișanei, Transilvaniei și Olteniei.

Cantități semnificative de apă se vor acumula în aceste zone, în timp ce în restul regiunilor ploile vor fi mai puține și mai slabe.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page