Press "Enter" to skip to content

VIDEO | Femeia care consumă zilnic sute de grame de pietre. Mănâncă așa de mai bine de 20 de ani

O femeie mănâncă zilnic sute de grame de pietre, de mai bine de 20 ani. Americanca a dezvăluit de ce face asta.

Teresa Widener este din Statele Unite ale Americii. Ea a șocat întreaga planetă atunci când a mărturisit că nu se poate opri din a mânca pietre.

Teresa Widener din Bedford, Virginia (Statele Unite ale Americii) are o poveste interesantă. De aproximativ 20 de ani, ea are o poftă de neoprit.

Zilnic simte nevoia să mănânce pietre de mărimi și texturi diferite.

Femeia a fost un om normal până într-o zi. În urmă cu două decenii, a simțit o stranie atracție pentru mirosul pietrelor și o dorință de-a mânca asta zilnic. Din clipa în care a introdus o rocă în gură, totul s-a transformat într-o adevărată obișnuință. Prima dată a fost o curiozitate, apoi totul s-a transformat într-o dependență în toată regula, ce a început să controleze din plin viața femeii.

Imagini cu femeia care mănâncă pietre în fiecare zi

Cazul femeii a ajuns celebru. Ea are o stranie dependență față de consumul de roci.

Americanca nu se poate opri din mâncat pietre.

Teresa are o fată și un băiat, și un loc de muncă solicitant, însă americanca găsește mereu timp să se „răsfețe” cu o porție generoasă de pietre.

Ea consumă cantități impresionante de roci. De la doar câteva bucăți, aceasta a mărturisit că a ajuns să înghită chiar și un kilogram pe zi. Atunci când se simte stresată, cantitatea de pietre mâncate crește. Deși știe că obiceiul său alimentar nu este unul sănătos, Teresa Widener spune că nu se poate abține, fiindcă mirosul rocilor este mult prea îmbietor.

„În ultimii douăzeci de ani am mâncat kilograme întregi de pietre în fiecare lună. Dacă știu că am provizii acasă mă simt mult mai bine. De obicei le aleg pe cele care mi se par mai atractive, îmi place gustul de pământ. Uneori doar le bag în gură și le mestec pentru a simți mai bine aroma nămoloasă”, a mărturisit femeia pentru cei de la TLC.

Familia și prietenii au făcut numeroase eforturi să o scape de acest obicei, însă nu au reușit. Aceștia au făcut-o însă să mai reducă din cantitatea zilnică.

După numeroase teste și analize, unii dintre medici au ajuns la concluzia că Teresa Widener suferă de sindromul pica. Ceea ce i-a uimit cu adevărat pe medicii a fost faptul că femeia nu a ajuns deocamdată la urgențe cu vreo problemă medicală gravă, dar se așteaptă ca această stranie poftă să se lase cu anumite „costuri”, în timp.

Ce este boala „pica”

Boala pica este o afecțiune caracterizată prin dorința de-a mânca lucruri ce nu sunt alimente, precum vopsea, plastice, șervețele și nu numai. De cele mai multe ori, acest sindrom apare în timpul sarcinii, din cauza numeroaselor schimbări hormonale ce intervin. Totuși, specialiștii susțin că boala poate apărea oricând, indiferent de vârstă, dar mai ales la cei care suferă de ADHD sau diferite tulburări psihice.

Încă nu se știe ce anume cauzează boala pica, dar în lume există numeroase astfel de cazuri. Cei care suferă de această afecțiune mănâncă pământ, nisip, tencuială, vopsea și chiar pietre sau haine.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page