Press "Enter" to skip to content

Victorie în primă instanță pentru Elena Lasconi: ”Sunt dezgustată de aceşti indivizi fără coloană vertebrală, fără Dumnezeu”

Primarul din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, a câștigat procesul cu prefectul județului, Radu Perianu, care a cerut anularea autorizației de construire pentru Bulevardul Pardon și a blocat lucrările de reabilitare, aflate la un pas de finalizare.  

Potrivit unui mesaj transmis de Elena Lasconi pe Facebook, în motivarea deciziei judecătorilor – în primă instanță – se arată că acțiunea prefectului este ”o măsură inadecvată”, cu impact negativ asupra oamenilor din Câmpulung și al afacerilor din zonă.

Astăzi am văzut motivarea instanței referitoare la Bulevardul Pardon. Citez: “apreciind că, în raport de data emiterii actului şi faţă de data formulării prezentei cereri, la mai bine de doi ani de la emiterea sa, dat fiind şi împrejurarea că lucrările executate în baza acesteia sunt aproape de finalizare, măsura anulării autorizaţiei de construire nu ar fi nici pe departe o măsură oportună, ci, din contră, o măsură total inadecvată care ar fi de natură a afecta negativ interesul public, precum şi interesele particularilor care locuiesc sau desfăşoară activităţi comerciale în această zonă vizată de prezentele lucrări” – a transmis edilul din Câmpulung.

De asemenea, Elena Lasconi a anunțat că, dacă prefectul județului va face recurs, va depune o plângere penală pe numele lui.

Blocarea Bulevardului Pardon de către PNL susținut de PSD (că așa acționează ei, în haită) este o acțiune făcută cu bună știință împotriva câmpulungenilor, a interesului public. În micimea lui, plin de sine, mânat de orgolii și de partid, Perianu o să facă tot ce îi stă în pix ca să mai întârzie lucrările pe bulevard. De ce spun asta? De când am câștigat procesul pe fond și până în prezent, câmpulungenii au trimis mai multe petiții către prefectura Argeș prin care îi cereau să scurteze chinul câmpulungenilor și să nu facă recurs, pentru că nu îl obligă nimeni să facă asta.

Oamenii mi-au arătat răspunsurile pe care le-au primit. Cele semnate de Perianu spun sec că el nu a primit încă motivarea. Pentru celelalte, prefectul a pus alt specimen să semneze documente. Este vorba despre o “lumină” a politicii sulfuroase câmpulungene: subprefectul pesedist, câmpulungean chipurile, Neculăescu.

Cum lui nu i-a prea plăcut școala, a semnat că trebuia o hârtie în care le explică petiționarilor că prefectul este stăpânul județului și că este obligat să atace actele administrative pe care le consideră ilegale (fiindcă așa vrea).

Sunt dezgustată de aceşti indivizi fără coloană vertebrală, care nu au Dumnezeu, ci doar șef de partid. Vă spun doar atât: nu că nu mă las, lupt cu toate forțele pentru dreptate și pentru reluarea lucrărilor pe bulevard.

Dacă prefectul continua mizeriile, dacă va face recurs, în prima zi voi depune plângere penală împotriva acestui specimen, stindardul penelist în teritoriu.”

De ce a blocat prefectul Perianu lucrările de reabilitare ale bulevardului Pardon în Câmpulung

În luna mai a anului 2022, prefectul de Argeş, Radu Perianu, a anunţat că a atacat în contencios administrativ autorizaţia de construire care stă la baza lucrărilor de reparaţii la bulevardul central din municipiul Câmpulung.

Potrivit News.ro, demersul a fost făcut după ce controale ale Inspectoratului de Stat în Construcţii au arătat nereguli în eliberarea documentaţiei legale, care a avut loc în mandatul fostului primar.

Printre altele, conform datelor furnizare de prefectul judeţului, certificatul de urbanism conţine date eronate şi incomplete, nu au fost solicitate avize/acorduri ”necesare şi obligatorii pentru acest tip de lucrări” din partea Ministerului Culturii prin Direcţiile Judeţene de Cultură, fiind zonă protejată, sau a Poliţiei – Biroul rutier, sau acestea au fost obţinute ulterior emiterii autorizaţiei.

„Noi, ca cetăţeni, suntem egali in faţa legii, indiferent de poziţia socială, publică sau politică. Dacă un om construieşte o casă fără autorizaţie, i se cere să intre în legalitate. Dacă nu face asta, casa este demolată!”, transmitea prefectul de Argeş la acel moment.

 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page