Press "Enter" to skip to content

Vești bune pentru români! S-a aflat data începând cu care pensiile bătrânilor vor crește substanțial: ”Vom avea o majorare”

Ministrul Muncii aduce o veste îmbucurătoare pentru toți pensionarii din România. Anunțul important făcut de Marius Budăi se referă la pensiile pe care milioane de români le primesc lunar.

Cetățenii așteaptă cu nerăbdare să afle data exactă când vor primi mai mulți bani din partea statului. În discursul său, Ministrul Muncii a subliniat importanța rezolvării inechităților din sistemul de pensii din țara noastră.

Când se vor mări pensiile

Aceasta este prima etapă necesară înainte de a implementa un sistem de majorare a pensiilor. Vestea bună este că, începând cu începutul anului viitor, pensiile vor fi majorate conform promisiunii făcute de Marius Budăi.

„Până la 1 septembrie, noi vom avea o formulă de lege pe care o vom aproba în Guvern și o vom trimite în dezbatere în Parlament. Avem trei grupuri de lucru în minister, lucrăm pe legea salarizării, legea pensiilor, implementarea directivei privind salariul minim. De asemenea, lucrăm pe digitalizare și cu alte grupuri pe implementarea reformei venitului minim pe incluziune.

Referitor la sistemul de pensii, primul pas reprezintă rezolvarea inechităților din sistem și implementarea unui sistem de majorare a pensiilor. Cu siguranță la începutul anului 2024 vom avea o majorare, dar până atunci, dacă vor apărea alte evoluții, cu siguranță vom informa public”, a anunțat Marius Budăi, la România TV.

Ce se va întâmpla cu recalcularea pensiilor

Pentru a liniști temerile privind amânarea recalculării pensiilor, Marius Budăi a subliniat că aceasta nu va întârzia. Ministrul a asigurat pe toată lumea că se depune efort susținut pentru a eficientiza datele din sistemul de pensii. Astfel, se dorește o gestionare mai precisă și transparentă a acestor informații cruciale.

„Nu va fi amânată recalcularea pensiilor, lucrăm la eficientizarea datelor în sistemul de pensii. Când vom avea legea trecută de Parlament și publicată în Monitorul Oficial, vom avea recalcularea.

Cei care au fost dezavantajați – pentru că au ieșit mai devreme la pensie, dar au cotizat – se va face această echitate și cu siguranță vor câștiga la pensii”, a mai explicat ministrul Budăi.

În plus, oficialul PSD a făcut o promisiune importantă. Până la sfârșitul acestui an, ajutoarele sociale vor continua să fie acordate românilor cu resurse financiare reduse. Acest angajament vine ca un sprijin suplimentar pentru cei care se confruntă cu dificultăți materiale și care au nevoie de ajutorul statului.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page