Press "Enter" to skip to content

Vești bune pentru români! Ministrul Energiei a anunțat: se întâmplă din iarna viitoare

Ministrul Energiei a făcut un anunț de interes pentru toți românii. Virgil Popescu a anunțat că a început exploatarea gazelor din Marea Neagră și că începând din iarna viitoare, România va avea gaze și din alte surse.

Vești bune pentru români!

Începând din acest an, țara noastră va avea un miliard de metri cubi de gaze în plus. Ministrul Energiei a făcut anunțul, precizând totodată că a început exploatarea gazelor din Marea Neagră, de către cei de la compania Black Sea Oil&Gas. România va avea gaze și din alte surse iarna viitoare, inclusiv din Marea Neagră. Printr-o postare pe Facebook, Ministrul Energiei a precizat că deja se fac pentru a introduce prima moleculă de gaz în sistemul național de transport.

Începând de anul acesta vom avea un miliard de metri cubi de gaze în plus. Cei de la Romgaz vor finaliza în cel mai scurt timp preluarea perimetrului Neptun Deep, de la cei de la Exxon. Prin această tranzacție, cei de la Romgaz preiau și tehnologia și contractele aferente pentru începerea lucrărilor, ca în 2026 să avem deja gaze naturale, pentru a fi folosite cât mai mult în România, a precizat Ministrul Energiei.

Virgil Popescu a ținut să precizeze că perimetrul offshore Neptun Deep nu se află în zona care a făcut obiectul procesului dintre România și Ucraina cu privire la Insula Șerpilor.

Se reduce dependența României de gazul rusesc

Încă din luna ianuarie a acestui an, Ministrul Energiei declara că dacă România ar fi avut gazele din Marea Neagră eram complet independenți, un furnizor regional de stabilitate energetică. La acea vreme mai era un perimetru de exploatat până la primul gaz din Marea Neagră, ceea ce iată că s-a întâmplat acum.

 Virgil Popescu spunea în urmă cu câteva luni că acel miliard de metri cubi de gaz care va veni din Marea Neagră va reduce și mai mult dependența României de gazul rusesc.

Reamintim faptul că premierul României a anunțat plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze naturale, începând cu 1 aprilie 2022 pentru un an. Până la data de 31 martie 2022 este în vigoare actuala schemă de compensare.

 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page