Press "Enter" to skip to content

Vești bune pentru pensionari! Se dau 2.600 de lei de persoană. Cum obtii banii și ce documente trebuie să depui

Pensionarii vor primi noi bilete de tratament balnear. Iată ce trebuie să faci pentru a beneficia de acestea!

Casele județene de pensii au anunțat că, în luna august, au sosit noi bilete de tratament balnear pentru pensionari.

Vești bune pentru pensionari! Se dau 2.600 de lei de persoană. Cum obtii banii și ce documente trebuie să depui

În urmă cu o săptămână, Casa Județeană de Pensii Gorj a transmis că a primit noi bilete de tratament balnear pentru pensionari, disponibile după redistribuire. Aceste bilete pot fi ridicate pana în data de 9 august, ora 16:00, „pe principiul primul venit-primul servit”.

Totodată, Casa Județeană de Pensii Sibiu a anunțat, vineri, că a primit noi bilete de tratament balnear.

„Bilete de tratament balnear disponibile după redistribuire -Seria nr. 11

  • AMARA 1 loc
  • BALA 1 loc
  • EFORIE NORD 2 locuri
  • NEPTUN 1 loc
  • PUCIOASA 1 loc
  • SATURN 1 loc
  • TECHIRGHIOL 2 locuri

Aceste bilete pot fi ridicate pana in data de 09 august, ora 16.oo, pe principiul primul venit-primul servit”, a anunțat Casa Județeană de Pensii Gorj.

„Dragi pensionari,vă informăm că a fost afișată lista biletelor de tratament balnear aprobate pentru seria 12. Puteți vizualiza lista pe site-ul Casei Județene de Pensii Sibiu”,  a transmis Casa de Pensii Sibiu. 

În unităţile de tratament balnear, aflate în proprietatea Casei Naţionale de Pensii Publice, va fi asigurat un număr de maximum 60.420 de bilete de tratament, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere, cu o durată de 16 zile.  Aproximativ 120.000 de bilete la tratament balnear vor fi asigurate în acest an prin Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), după ce Guvernul a aprobat actul normativ privind bugetul alocat, precum şi modul de acordare, distribuire şi decontare a acestora.

„ Anul acesta, avem aprobată o suma de 300 de milioane de lei cu aceasta destinatie, reprezentand aproape 115 mii de bilete la nivel nationlal. Inca din luna martie am inceput deja sa avem aceste bilete cu societatile de tratament balnear, astfel incat acum am reusit sa incheiem si celelte licitatii cu operatori privati care au partipciat. Incercam  sa mai punem la dispozitia pensionarilor inca 55 de mii de bilete de tratament cu plecarea incepand de luni, 22 mai. Sejurul este de 16 zile, cuprinde cazare, masa, tratamenul pe care il fac… Aceste bilete sunt o forma de protectie acordata de Guvern pensionarilor pentru ca ca ei platesc 50% din valoarea pensiei diferentapana la pretul real. Valoarea este de 2600 lei diferenta este suportata din bugetul asigurarilor nationale de stat „, a spus Daniel Baciu la România TV.

„Suma aprobată în vederea asigurării de tratament balnear pensionarilor şi persoanelor asigurate în sistemul public de pensii, persoanelor asigurate pentru accidente de muncă şi boli profesionale şi beneficiarilor unor legi cu caracter reparatoriu a fost majorată faţă de anul 2022, de la 229.000.000 lei la 300.000.000 lei”, informează un comunicat al ministerului.

Pentru a solicita bilete de tratament balnear, pensionarii şi asigurații sistemului public de pensii, trebuie să completeze o cerere, pe care o pot descărca de pe site-ul Casei Naționale de Pensii Publice.

Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a primit din partea unui parlamentar o solicitare de clarificări cu privire la diminuarea numărului de bilete de tratament balnear în anul 2023. Iată textul documentului semnat de către Dumitru Rujan:

„ Potrivit prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, asiguraţii şi pensionarii sistemului public de pensii pot beneficia de tratament balnear, după cum urmează: gratuit – pensionarii de invaliditate, în cadrul programului de recuperare întocmit de medicul expert al asigurărilor sociale; cu suportarea de către beneficiar a unei contribuţii băneşti pentru asiguraţii sistemului public de pensii şi pensionarii.

Bilete tratament pensionari 2023. Potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern pus în transparență decizională de către Ministerul muncii și solidarității sociale, în unităţile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naţionale de Pensii Publice, pentru anul 2023, este asigurat un număr de maximum 60.420 de bilete de tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii de trimitere.

Față de anul 2021, când a fost asigurat un număr de 103.000 bilete, scăderea este una semnificativă, motiv pentru care, vă solicit, domnule ministru, următoarele precizări:

– În condițiile în care turismul balnear din România are nevoie de un sprijin consistent din partea statului român pentru a se putea relansa după pandemia Covid-19, iar numărul pensionarilor cu boli cronice care au nevoie de tratament este în creștere, care este motivul pentru care Ministerul muncii și solidarității sociale a propus un număr semnificativ mai mic de bilete de tratament balnear în anul 2023?

– Aveți în vedere ca, la prima rectificare bugetară care se va opera cel mai probabil în vara anului 2023, să propuneți Ministerului Finanțelor o suplimentare a creditelor bugetare prevăzute în Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2023 nr. 369/2022, la capitolul „Asigurări și asistență socială”, titlul ‘Asistenţă socială’, articolul ‘Ajutoare sociale’, alineatul ‘Ajutoare sociale în natură’, în vederea creșterii numărului de beneficiari de bilete de tratament balnear?”

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page