Press "Enter" to skip to content

Veste importanta pentru cei care au Carduri de Alimente. Anuntul facut in urma cu putin timp

De aproape un an și jumătate, programul Sprijin pentru România a furnizat carduri sociale celor aflați în dificultăți financiare. Aceste carduri au fost distribuite de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Dacă te numeri printre cei care primesc aceste carduri, probabil te întrebi când va fi disponibilă a treia tranșă de bani. Am vești bune pentru tine!

Vouchere sociale 2024. Cine primește alimente și mese calde

În 2024, valoarea sprijinului material este de 250 lei și se acordă la fiecare două luni următoarelor categorii defavorizate:

a) pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii din evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi speciale, cu venituri lunare de maximum 2.000 lei;

b) persoanele – copii și adulți – cu handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri lunare proprii de maximum 2.000 lei;

c) familiile cu cel puțin doi copii în întreținere, cu venituri lunare pe membru de familie de maximum 675 lei;

d) familiile monoparentale cu venituri lunare pe membru de familie de maximum 675 lei;

e) familiile și persoanele singure care beneficiază de ajutorul de incluziune, conform Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune;

f) persoanele fără adăpost, conform reglementărilor legale în vigoare.

Cardurile sociale pot fi utilizate doar pentru achiziționarea alimentelor sau meselor calde. Retragerea de bani de pe card nu este posibilă și nici achiziționarea altor produse decât cele alimentare.

Sumele de pe card trebuie cheltuite în termen de 12 luni, altfel devin inactive.

Eligibilitatea pentru aceste carduri este determinată de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, iar cardurile sunt livrate beneficiarilor de către Poșta Română.

Nu trebuie să depui o cerere pentru a primi acest card. Dacă îndeplinești criteriile, vei primi automat un card pentru alimente.

Cardurile sociale vin cu instrucțiuni de utilizare, indicând locurile unde pot fi folosite. De asemenea, există un număr de telefon pentru raportarea problemelor, pierderii cardului sau dificultăților în utilizare.

Cu aceste carduri, poți realiza plăți contactless, doar apropiind cardul de POS.

Este important de menționat că acest card nu poate fi transferat sau folosit pentru alte scopuri decât achiziționarea alimentelor.

Nu uita! Este esențial să cheltuiești banii în termenul stabilit pentru a beneficia de acest ajutor de la stat.

Cardurile sociale pentru alimente vor fi încărcate cu o nouă tranșă de 250 de lei. Ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu, a anunțat vineri că încărcarea cardurilor de alimente cu noua tranșă va începe pe 14 iunie, pentru aproximativ 2,6 milioane de beneficiari eligibili.

„Încărcarea cardurilor de alimente (tichete sociale) cu o nouă tranșă de 250 lei va începe din 14 iunie pentru aproximativ 2,6 milioane de beneficiari eligibili. Procesul se va desfășura în perioada 14-25 iunie 2024”, a anunțat ministrul pe Facebook.

În 2024, vor fi acordate încă trei tranșe de câte 250 de lei, în următoarele luni: august, octombrie și decembrie.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page