Press "Enter" to skip to content

Urmează două zile libere de la stat pentru profesori și elevi, în luna octombrie. Ce instituții de învățământ vor beneficia de minivacanță

Vești bune pentru elevii și profesorii din țară! Urmează alte două zile libere în luna octombrie 2023, chiar înainte de prima vacanţă a copiilor din acest an şcolar. Iată în ce zile vor sta acasă și care este motivul!

  • Două zile libere pentru elevii şi profesorii din Bucureşti în octombrie
  • Au liber înainte de a începe prima vacanţă

O nouă minivacanță aduce bucurie în rândul celor mai mulți copii, iar această recreere vine chiar înainte de prima vacanță din noul an școlar. Și cadrele didactice vor beneficia de acest liber de două zile.

Două zile libere pentru elevii şi profesorii din Bucureşti, în octombrie

În următoarea perioadă a lunii octombrie, elevii și cadrele didactice din țară se vor putea bucura de o nouă zi liberă. Acest lucru vine înainte cu doar câteva săptămâni de vacanța de la finalul lunii octombrie.

Mai exact, aceștia primesc liber de Ziua Internațională a Educației, sărbătorită în fiecare an la data de 5 octombrie.

Mai mult decât atât, în acest an, ziua de 5 octombrie pică într-o zi de joi, astfel că elevii și profesorii vor merge la școală numai patru zile în această săptămână.

Ce instituții de învățământ vor beneficia de minivacanță

În timp ce ziua Educației este celebrată în fiecare an, încă din anul 1994, la nivel mondial, pe data de 5 octombrie, pe lângă ziua din 5 octombrie 2023, doar elevii şi profesorii din Bucureşti se vor mai bucura de o a doua zi în care vor sta acasă.

Astfel, de această dată este vorba doar despre elevii din Capitală, care vor fi liberi de Sfântul Dimitrie cel Nou, patronul spiritual al Bucureștiului

Cu toate acestea, pe data de 27 octombrie 2023, atunci când este prăznuit Sfântul Dimitrie cel Nou, patronul spiritual al Bucureștiului, este zi nelucrătoare.

Prin Contractul colectiv de muncă la nivelul grupului de unități al ISMB, ziua de 27 octombrie (Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou) este stabilită ca zi nelucrătoare în sistemul de învățământ de stat din municipiul București.

Ca atare, în săptămâna 23-27 octombrie 2023, nu pot fi programate a se desfășura „Săptămâna Școala Altfel” sau „Săptămâna Verde”.

Metodologiile privind organizarea acestor două Programe stabilesc că ele trebuie să aibă „o durată de 5 zile consecutive lucrătoare„, a explicat pe o rețea de socializare Iuliana Constantinescu, preşedintă a Reprezentanței Sectorului 2 Bucureşti, a Federației Naționale a Părinților.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page