Press "Enter" to skip to content

UPDATE: Trupele ruseşti au capturat centrala de la Cernobîl. Pericol de accident nuclear

În urma invaziei Rusiei spre Cernobîl, trupele ruseşti au capturat centrala. „Am pierdut controlul. Nu ştim în ce situaţie este centrala şi depozitul de deșeuri nucleare.”

UPDATE: Trupele ruseşti au capturat centrala de la Cernobîl. Personalul staţiei este ţinut ostatic. 

„Am pierdut controlul. Nu ştim în ce situaţie este centrala şi depozitul de deșeuri nucleare. Personalul stației este ţinut ostatic. Acest lucru ameninţă securitatea nu numai a Ucrainei, ci şi a Europei ” spune consilierul prezidențial din Kiev, după ce trupele rusești au capturat centrala de la Cernobîl în urma unor lupte asidue.

Din ultimele informații, invadatorii de pe teritoriul Belarusului s-au mutat în Zona AES Chornobyl. 

Există pericolul unui accident nuclear

Dacă după lovirea artileriei ocupanților, o colecție de arme nucleare va fi trasă, atunci o băutură radioactivă poate lovi teritoriul Ucrainei, Belarusului și țării UE!”, a spus Anton Gerashchenko.

Instalația de stocare a deșeurilor nucleare e un punct strategic pentru Ucraina.

Un posibil atac, o deteriorare a instalațiilor, ar putea duce la o nouă tragedie.

Belarus cere sisteme rusești S-400 și rachete Iskander pe teritoriul său 

Belarus vrea să desfășoare sisteme de rachete tactice Iskander și sisteme de rachete de apărare aeriană S-400 Triumf pe propriul teritoriu, a declarat joi, 24 februarie, președintele Aleksandr Lukașenko, aliat al lui Vladimir Putin în atacul împotriva Ucrainei.

Aleksandr Lukașenko a declarat: „Eu și Putin am convenit că mă voi gândi la ce echipamente militare moderne avem nevoie pentru a acoperi aceste zone (din vest). Astăzi am discutat cu armata și ar fi o idee bună să desfășurăm sisteme de rachete Iskander acolo și unul sau două escadrile de sisteme de rachete S-400 în altă parte. Ca să putem monitoriza situația până la Berlin”.

El a menționat: „Așadar, astăzi sau mâine voi vorbi cu președintele Rusiei despre cum ar trebui să devenim mai puternici aici, în direcția vestică. Ucraina, pe de-o parte, dar lucrurile se agită în Polonia și Lituania. Brigăzile, avioanele, elicopterele și restul sunt în curs de desfășurare. S-au desfășurat deja de ceva timp. Rachete precum Iskander și sisteme S-400 Triumf ar putea fi cel mai puternic factor de descurajare. Ne putem descurca fără ele, dar ar fi bine să le avem”.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page