Press "Enter" to skip to content

Un fermier spaniol a descoperit o comoară în curtea lui!

Un fermier spaniol a folosit o piatră de 100 de kilograme în treburile gospodărești timp de patru decenii fără să știe că avea în curte o comoară de 5,3 milioane de dolari. Piatra era de fapt un meteorit preistoric, o rămășiță a unei comete sau a unui asteroid după impactul cu Terra. Fermierul a descoperit adevărata valoare a pietrei abia în anul 2011, după ce a urmărit un documentar la TV despre meteoriți.

 Povestea fermierului care a găsit o comoară în curte
Faustino Asensio Lopez, un fermier din Spania, nu și-a dat seama de ce avea în curte o piatră de 100 de kilograme timp de patru decenii. Piatra a fost găsită în anul 1980, iar bărbatul a crezut că este o simplă piatră pe care o poate folosi în treburile gospodărești. Acesta a folosit piatra pentru a bate covoare, a despicat lemne sau a împins pământul. Fermierul a privit piatra ca pe un obiect obișnuit, fără să își dea seama că avea în curte o comoară de 5,3 milioane de dolari.

  Descoperirea valorii adevărate a pietrei
În anul 2011, fermierul a urmărit un documentar la TV despre meteoriți, iar într-un moment de curiozitate, a decis să ia legătura cu geologul Juan Carlos Gutierrez Marco. După mai multe analize, piatra s-a dovedit a fi un meteorit preistoric, o rămășiță a unei comete sau a unui asteroid după impactul cu Terra. Meteoritul a fost evaluat la 5,3 milioane de dolari, potrivit New York Daily Mail, citat de jurnalul.ro. Faustino a fost surprins să afle că avea în curte o comoară timp de patru decenii, dar și-a amintit că a fost mereu un om sărac și nu a știut niciodată ce comoară are în curte.

 Alte meteoriți găsiți în Spania
Faustino nu este primul fermier din Spania care a găsit un meteorit. În anii ’50, meteoriți similari au fost găsiți în Granada și Zaragoza. Aceste descoperiri au atras atenția oamenilor de știință și a colecționarilor de pietre prețioase din întreaga lume. Meteoritul descoperit de Faustino este un exemplu în plus că niciun obiect nu poate fi subestimat și că orice piatră poate fi o comoară ascunsă.

  Fermierul Faustino Asensio Lopez a avut în curte timp de patru decenii o comoară de 5,3 milioane de dolari fără să știe. Piatra de 100 de kilograme era de fapt un meteorit preistoric, o rămășiță a unei comete sau a unui asteroid după impactul cu Terra. Descoperirea este un exemplu că oamenii pot avea în curte obiecte de mare valoare fără să știe și că este important să fim curioși și să explorăm mai mult.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page