Press "Enter" to skip to content

Un cutremur cu o magnitudine de 6 grade pe scara Richter a avut loc în această dimineață. Unde s-a produs seismul

În această dimineață, un nou cutremur a „zguduit” Pământul! Seismul de astăzi a înregistrat o magnitudine de 6 grade pe scara Richter și a fost resimțit foarte puternic în zona în care s-a produs.

  • Un cutremur cu o magnitudine de 6 grade pe scara Richter a avut loc în această dimineață
  • Unde s-a produs seismul

În această dimineață, un nou cutremur a „zguduit” Pământul! Seismul de astăzi a înregistrat o magnitudine de 6 grade pe scara Richter și a fost resimțit foarte puteernic în zona în care s-a produs.

Un nou cutremur a „zguduit” lumea în această dimineață

Un nou cutremur s-a produs în lume, în această dimineață. Șase grade pe scara Richter a înregistrat seismul. Acesta a avut loc în sudul Filipinelor, anunţă Institutul american de geofizică USGS.

Potrivit autorităților locale, nu s-au sesizat eventuale pagube materiale şi replici ale seismului din Insulele Filipine.

Cutremurul s-a produs la ora locală 14.00 (7.00, ora României). Zona afectată a fost în apropiere de satul San Mariano, chiar în provincia Davao de Oro, pe Insula Mindanao, care se află în sudul arhipelagului.

Despre cutremurele din Filipine

Astfel de cutremure au loc destul de des în Filipine, care se află pe aşa-numitul Cerc de Foc al Oceanului Pacific. Acest fenomen are loc aici din cauza faptului că aceasta este o zonă de activitate seismică şi vulcanică cu o intensitate ridicată.

Chiar dacă cele mai multe înregistrează o magnitudine mică, se întâmplă la o perioadă apropiată de timp să se producă și seisme puternice şi distructive.

Chiar anul trecut, în luna iulie a avut loc un cutremur, care a înregistrat o magnitudine de 7 grade pe scara Richter în zona Filipinelor. Acest seism a lovit regiunea muntoasă Dolores. Mai mult decât atât, cutremurul a produs moartea a 11 persoane şi rănirea altor câteva sute.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page