Press "Enter" to skip to content

Un cunoscut preot din România a murit fulgerător! Toată Biserica Ortodoxă este în doliu

Doliu în biserică! Un cunoscut fost paroh din Munții Apuseni a decedat. Acesta fusese îndrăgit de toată lumea. Despre cine este vorba?

Doliu în biserică

Este doliu în biserică după ce părintele Vasile Oprișa a decedat. În vârstă de 67 de ani, acesta a fost unul dintre cei mai cunoscuți preoți din Munții Apuseni.

Tragicul anunț a fost făcut de către preotul Andrei Bâldea, protopop al Câmpeniului. Într-un mesaj oficial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, preotul spune că Vasile Oprișa a fost paroh al parohiei Roșia Montană I.

Regretatul părinte s-a născut pe 22 iulie 1956. El provenea din Valea Lupșii, județul Alba.

”Părintele Vasile Oprișa s-a născut la data de 22 iulie 1956, în localitatea Valea Lupșii, județul Alba, din părinții Sabin și Sava”, arată Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.

De asemenea, el s-a căsătorit în 1980 și a avut două fete, pe Mariana și Raluca Ancuța.

”În anul 1980, s-a căsătorit cu tânăra Maria Barb, fiind binecuvântați de Dumnezeu cu două fiice (Mariana și Raluca Ancuța)”, arată părintele Andrei Bâldea.

Doliu în biserică. A fost hirotonit preot în 1981

Potrivit părintelui Andrei Bâldea, părintele Vasile Oprișa a absolvit Institutul Teologic de Grad Universitar din Sibiu în 1981.

În același an, el a ”fost hirotonit preot pe seama parohiei Trâmpoiele”.

”În anul 1981, a absolvit Institutul Teologic de Grad Universitar din Sibiu. Pe data de 2 februarie 1981, la Catedrala eparhială din Alba Iulia, a fost hirotonit preot pe seama parohiei Trâmpoiele, protopopiatul Alba Iulia”, spune acesta.

Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia mai spune că părintele Vasile Oprișa a fost transferat la parohia Roșia Montană I în anul 1987. El a slujit aici până în 2022, când s-a pensionat.

”Șase ani mai târziu (1987), a fost transferat în parohia Roșia Montană I, unde a slujit până la data de 1 mai 2022, când s-a pensionat la limită de vârstă.

În cele două comunități încredințate spre păstorire, a desfăşurat o vie activitate pastoral-misionară, oficiind sfintele slujbe cu mult zel apostolic și credinţă în Dumnezeu”, arată Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page