Press "Enter" to skip to content

Ultimul drum al Mioarei Roman

Momentul trist al înmormântării Mioarei Roman, fostă soție a fostului premier Petre Roman, a adus împreună mai mulți oameni care și-au luat rămas bun de la aceasta. Printre aceștia s-au numărat cele două fiice ale sale, Oana și Catinca, dar și fostul premier al României, Petre Roman, care a venit să-și ia rămas bun de la femeia cu care a petrecut 34 de ani din viață.

Un moment de durere și emoție

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Mioarei Roman a fost depus la capela Bisericii Sf. Gheorghe Nou din București, iar acolo au sosit cei apropiați, printre care și cele două fiice ale sale. Petre Roman a făcut și el parte din această adunare de persoane îndurerate, venind cu flori albe pentru fosta sa soție.

Cu toate că a stat doar 10 minute, Petre Roman a reușit să le aducă un moment de bucurie fiicelor sale, care au fost impresionate de gestul său. Gabriela Lucuțar, proprietarul unei firme de pompe funebre, a povestit că momentul întâlnirii a fost unul emoționant, iar Petre Roman a avut o reacție delicată în fața dramei.

Detalii despre înmormântare

Oana Roman a discutat detaliile ceremoniei funerare cu Gabriela Lucuțar, care s-a ocupat de organizarea acesteia. Înmormântarea Mioarei Roman este programată pentru ziua următoare, începând cu ora 14:00 la Biserica Sfântul Gheorghe din București. Slujba va fi oficiată de patru preoți, iar apoi toți cei prezenți se vor deplasa la cimitir pentru a-i aduce un ultim omagiu.

Mioara Roman a fost o jurnalistă de radio, traducătoare și profesoară de limbă și civilizație arabă, care a avut o contribuție semnificativă în mediul cultural al României. Fosta soție a lui Petre Roman a trecut printr-o perioadă grea de sănătate, suferind de o formă gravă de Parkinson și de o degenerare neurocognitivă.

Pentru a-i asigura îngrijirea necesară, Oana Roman a decis să își ducă mama la un azil de lux din Snagov, unde aceasta a beneficiat de atenția și iubirea pe care o merita. Ajunsă la finalul vieții, Mioara Roman a plecat în liniște, lăsând în urmă amintiri și oameni care au apreciat-o pentru contribuția sa la societate.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page