Press "Enter" to skip to content

Trucul natural care te ajută să scapi rapid de răceală: șosetele ude!

Daca esti in cautarea unui remediu natural pentru răceala, trebuie să încerci acest truc care te poate ajuta să te simti mult mai bine. Conform revistei „Best Health Magazine”, acoperirea picioarelor cu șosete umede poate fi o solutie eficienta impotriva răcelii. Aceasta metoda ajută la îmbunătățirea circulației sângelui din picioare, ceea ce poate duce la reducerea febrei si congestionarii nazale.

 Cum să aplici acest truc natural

Potrivit „Best Health Magazine”, procedura este simpla: începe prin încălzirea picioarelor în apă caldă. Apoi, ia o pereche de șosete și înmoaie-le în apă rece. Stoarce excesul de apă și încalță-te cu ele înainte de a te culca. Peste aceste șosete umede, pune o pereche de șosete groase de lână. Dimineața, șosetele umede vor fi uscate, iar tu te vei simți mult mai bine decât înainte.

Deși acest remediu poate părea neobișnuit, el a fost folosit de secole pentru tratarea diferitelor afecțiuni. Potrivit experților, acest truc poate fi benefic, deoarece ajută la îmbunătățirea circulației sângelui din picioare, ceea ce poate duce la o mai bună oxigenare a corpului și la o reducere a simptomelor răcelii.

 Cât de eficient este acest truc?

Desi aceasta metoda poate parea ciudata, exista cercetari care demonstreaza eficienta metodei. Un studiu din 2008, publicat in revista „BMC Family Practice”, a constatat ca tratamentul cu șosete umede poate ajuta la reducerea tusei și a congestiei nazale la copiii cu răceală. De asemenea, un alt studiu din 2013 a constatat ca acest tratament poate fi eficient si la adulti.

In plus, acest truc este complet natural si nu are efecte secundare negative. Cu toate acestea, este important sa consultati medicul dvs. inainte de a incerca orice remedii naturale, mai ales daca aveti alte probleme de sanatate sau luati alte medicamente.


In concluzie, daca esti in cautarea unui remediu natural pentru răceală, trebuie sa incerci acest truc cu șosete umede. Deși poate părea ciudat la început, acest truc a fost folosit de ani de zile pentru a trata diferite boli și poate fi o solutie eficienta și naturala pentru a face fata simptomelor răcelii. Cu toate acestea, este important să respectati instrucțiunile și să consultați un medic înainte de a încerca orice remedii naturale.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page