Press "Enter" to skip to content

Tragedie în lumea artistică! Marea legendă a muzicii s-a stins din viață

În ultima vreme au plecat dintre noi personalități importante, din toate colțurile lumii. Aflăm acum că am mai pierdut o stea, o legendă a muzicii, care a scrie istorie cu piesele sale. Moartea a venit în mod fulgerător, când nimeni nu se aștepta la asta.

Loretta Lynn, legenda muzicii country, a murit în locuința ei din Hurricane Hills, Tennessee, la vârsta de 90 de ani.

Anunțul a fost făcut de familia artistei.

„Prețioasa noastră mamă, Loretta Lynn, a murit liniștită în această dimineață, în somn, acasă, în iubita ei fermă din Hurricane Mills”, a transmis familia artistei, potrivit CNN. 

Într-o carieră care a durat șase decenii în muzica country, Loretta Lynn a lansat mai multe albume de aur.

A avut hituri precum „You Ain’t Woman Enough”, „Don’t Come Home A-Drinkin’”, „One’s on the Way”, „Fist City” și „Coal Miner’s Daughter”.

Piesele ei au devenit celebre pentru temele lor despre dragoste, sex, infidelitate și chiar despre controlul nașterilor, de care chiar și unele vedete rock se fereau.

„Nu am fost prima femeie din muzica country”, a spus Lynn pentru Esquire în 2007. „Am fost doar prima care a stat acolo și a spus ce credeam despre ce era viața.”

Una din cele mai cunoscute melodii ale ei „Coal Miner’s Daughter” a fost inclusă în Grammy Hall of Fame în 1998.

A primit un premiu Grammy pentru întreaga viață în 2010, iar în 2013, a primit premiul Medalia Prezidenţială a Libertăţii.

Președintele Barack Obama a spus că Lynn „a dat voce unei generații, cântând despre ceea ce nimeni nu voia să vorbească și spunând ceea ce nimeni nu voia să se gândească”.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page