Press "Enter" to skip to content

Tichete de masă 2022. Schimbare importantă. Toți românii trebuie să știe

Noi schimbări au loc în ceea ce privesc tichetele de masă. Toții românii trebuie să știe ce s-ar putea întâmpla în curând cu tichetele de masă. O nouă Ordonanță de Urgență a fost adoptată recent și urmează să existe modificări.

  • Ce se întâmplă cu tichetele de masă
  • Schimbări importante în acest an

În ultima perioadă, tichetele de masă au avut parte de noi modificări, iar cele mai multe sunt acum disponibile doar pe card.

Schimbări importante în ceea ce privesc tichetele de masă

De curând, a fost adopotată o nouă Ordonanță de Urgență în ceea ce privește tichetele de masă. Mai exact, cei care s-au vaccinat cu schema completă împotriva COVID-19 și nu au primit încă tichetele de masă de 100 lei, le vor primi de această dată sub forma unui card de tichete, similar ca cel de credit.

Mai mult de atât, la fel se va întâmpla și cu tichetele care erau oferite până acum celor care donează frecvent sânge. Aceștia vor primi tichetele tot în format digital.

Tichetele de masă, oferite exclusiv pe card

Schimbarea în ceea ce privește acordarea celor 100 de lei în urma vaccinări, dar și pentru donatori vine din momentul în care autoritățile au decis să ofere tichete de masă doar pe card, fără a mai exista opțiunea de format fizic.

”OUG 44/2022 introduce posibilitatea de acordare a tichetelor de masă pentru donare sau schema completă de vaccinare împotriva COVID-19 doar sub formă electronică, pe card, în locul tichetelor pe hârtie. Această măsură a fost luată pentru a se alinia la schimbările apărute din 1 februarie în privința emiterii tichetelor de valoare, reguli ce se regăsesc în Legea 165/2018 privind acordarea biletele de valoare.”, potrivit Avocatnet.ro.

Totuși, în cazul în care mai aveți încă tichete în format fizic, nu vă faceți grijă, căci ele pot fi folosite în continuare până la data expirării.

Mai mult de atât, tichetele de masă nu vor mai putea fi oferite și altor persoane, exceptând însă donatorii și cei care trebuie să primească pentru doza completă de vaccin. Dacă până acum puteau fi date și participanților la diverite sondaje de opinie, studii de piață, de anul acesta este total interzis.

În ceea ce-i privesc pe cei care se vaccinează împotriva COVID-19 după 14 aprilie, conform unor schimbări menționate, aceștia nu vor mai primi tichete de masă.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page