Press "Enter" to skip to content

Sute de români doresc să îl adopte pe micuțul ucrainean orfan, Sașa. ”Nu am mamă și nici tată”

Un băiețel de numai 9 ani a reușit să înmoaie inimile a sute de români. Micuțul Saşa Reznicenko este un orfan refugiat din zona Odessa. Au fost sute de mesaje din partea celor dornici să îl adopte. Acum, băiatul se află în grija Protecției Copilului Prahova.

  • Micuțul Sașa este un refugiat orfan.
  • Cel mic este dorit de numeroase persoane.

În ziua de 4 martie, Sașa a ajuns la Complexul de Servicii Comunitare ”Rază de Soare” din Băicoi. ”Nu am mamă și nici tată, au murit. Acum, nu mai am nici țară”, a supus cel mic conform Observatorul Prahovean.

Odată cu mediatizarea tristei povești, a venit și dorința multora de a intra în custodia lui Sașa. Numeroase persoane s-au interesat să afle dacă există vreo posibilitate ca micuţul să fie adoptat sau măcar pentru a-l lua în grijă temporar.

Punctul de vedere oficial al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova

‘Minorul la care faceți referire se află în evidența DGASPC Prahova, împreună cu un grup de copii, proveniți din sistemul de protecție din Ucraina. Toți acești copii au cetățenie ucraineană și nu au statutul de copii adoptabili, în conformitate cu legislația prevăzută în materia adopției din România. La acest moment, procedura de adopție aplicabilă acestor minori este cea prevăzută de legislația din țara de proveniență, respectiv Ucraina. Persoanele de naționalitate română, domiciliate în România , care doresc să adopte minorul în cauză nu pot face acest lucru, întrucât acesta nu se află în evidența Registrului Național de Adopții din România și, implicit, nici în evidența Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție ca fiind declarat adoptabil. În prezent, în România, pot fi adoptați doar copiii cetățeni români, pentru care s-a deschis procedura de adopție. În prezent, copiii ucraineni care se află în evidența DGASPC Prahova, inclusiv minorul Sașa Reznicenko, beneficiază de măsură de protecție specială, până la schimbarea condițiilor care au determinat luarea acestor măsuri și nu putem aprecia când va avea loc această schimbare”, au declarat cei de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page