Press "Enter" to skip to content

Supraviețuitoarea naufragiului a fost salvată de Google Earth

O călătorie de supraviețuire

În 2007, Gemma Sheridan și doi prieteni au pornit într-o călătorie care trebuia să-i ducă din Liverpool, în Canalul Panama și apoi în Hawaii. Din păcate, după ce au trecut de Canal și au ajuns în Oceanul Pacific, o furtună puternică a distrus instalația electrică a bărcii lor, iar doi dintre prietenii ei au fost răsturnați peste bord și au murit. Barca era grav avariată și fără nicio formă de comunicare electronică, Gemma a rămas în derivă timp de 17 zile.

Această călătorie de supraviețuire a fost una dintre cele mai grele momente din viața ei. A trăit singură pe o insulă pustie, a învățat să pescuiască și să facă foc, iar pentru a supraviețui, a început să facă exerciții fizice regulate. Într-o zi, a venit cu o idee salvatoare: să scrie un SOS uriaș pe plajă.

Acest semnal SOS a fost văzut de un puști din Minnesota care naviga pe Google Earth. Acesta a alertat autoritățile și a început căutarea pentru a o salva pe Gemma. După patru ani de izolare și supraviețuire, Gemma a auzit prima voce umană atunci când a dat drumul radioului pe care îl primise de la salvatori.

Într-un interviu ulterior, Gemma a mărturisit că nu a știut niciodată despre Google Earth și că este profund recunoscătoare pentru faptul că un puști din Minnesota a văzut semnalul ei din aer.

Această poveste extraordinară este o lecție despre rezistența și puterea de supraviețuire a omului. Gemma a trecut prin momente umilitoare și a supraviețuit prin curaj și determinare.

Această poveste a devenit virală și a fost un subiect important în mass-media, ilustrând puterea tehnologiei și a Internetului în era modernă. Este o poveste care ne amintește că există speranță, chiar și în cele mai dificile și neașteptate momente ale vieții noastre.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page