Press "Enter" to skip to content

Statul care a interzis TikTok. Cei ce descarcă aplicația primesc o amendă de 10.000 de dolari pe zi

Un stat a interzis utilizarea platformei TikTok. Persoanele care vor descărca aplicația vor risca să primească o amendă în valoare de 10.000 de dolari pe zi. Decizia este una dintre cele mai ridicale acțiuni din Statele Unite împotriva aplicației.

  • Statul unde a fost interzis TikTok
  • Amendă de 10.000 de dolari pe zi

Nu este pentru nimeni un secret faptul că aplicația Tiktok este folosită de foarte mulți oameni, din multe colțuri ale lumii. În timp ce unii îndrăgesc platforma și o văd chiar ca pe o rampă de lansare, alții sunt împotriva ei și chiar sunt de părere că ar trebui interzisă. Statul care a interzis această aplicație este din America.

Statul unde a fost interzis TikTok

Montana a devenit primul stat american care a adoptat o lege prin care interzice TikTok-ul, ca rezultat al semnării de către guvernator a unei legislații care impune magazinelor de aplicații mobile să nu ofere această aplicație în stat până în anul următor. Această decizie este una dintre cele mai radicale acțiuni întreprinse în Statele Unite împotriva platformei, care este deținută de compania chineză de tehnologie ByteDance.

Guvernul federal și peste jumătate din statele americane au implementat restricții asupra utilizării aplicației TikTok pe dispozitivele guvernamentale. În plus, administrația Biden a făcut cunoscut faptul că intenționează să impună o interdicție națională asupra TikTok-ului, cu excepția cazului în care compania își vinde acțiunile.

Un aspect important e precizat este faptul că mai mult de jumătate din statele din America au adoptat măsuri similare, instituind interdicții asupra utilizării TikTok-ului.

Reacția TikTok

După o astfel de decizie, bineînțeles că nu au încetat să apară și reacțiile. Reprezentanții aplicației sunt de părere că printr-un astfel de gest, statul „încalcă drepturile oamenilor din Montana prevăzute de Primul amendament prin interzicerea ilegală a TikTok”.

Legea va intra în vigoare la 1 ianuarie și va interzice descărcarea aplicației TikTok în stat. Conform acestea, orice persoană care folosește platforma poate primi o amendă de 10.000 de dolari pe zi pentru fiecare încălcare a interdicției. Este important de menționat că există mari șanse ca sancțiunile să nu fie aplicate utilizatorilor.

Cu siguranță că această veste nu este pe placul persoanelor care obișnuiesc să folosească zilnic aplicația TikTok. Rămâne de văzut ce se va mai anunța în acest sens.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page