Press "Enter" to skip to content

Sorin Cîmpeanu nu cedează în faţa sindicatelor din Educaţie. Când revin elevii la şcoală în ianuarie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a explicat că structura anului şcolar nu va fi modificată, iar elevii şi profesorii vor reveni la şcoală aşa cum este prevăzut în ordinul de ministru din 5 noiembrie când a fost modificată structura anului şcolar.

Sorin Cîmpeanu nu cedează în faţa sindicatelor din Educaţie.

„Am luat act de unele solicitari de extindere a vacantei. Răspunsul asumat este următorul :

1. Avem un grafic de invatamant/structura a anului școlar aprobata prin OM 5549/5 nov.2021 discutat in Comisia de Dialog Social in care au fost prezenți și reprezentanții elevilor, și ai părinților, și ai profesorilor.

2. Avem solicitări exprese, temeinic justificate, de a nu schimba datele de examen (Evaluare Nationala și BAC)

3. Avem solicitari justificate de asigurare a predictibilitatii in educatie.

4. Avem recunoașterea faptului ca in educatie s-au înregistrat pierderi mari ce trebuie recuperate prin zile de cursuri, și nu de vacanța”, a transmis ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pe un grup de Facebook destinat presei.

Sorin Cîmpeanu a ataşat şi o copie a ordinului de ministru din 5 noiembrie, când a fost modificată structura anului şcolar ca urmare a pandemiei de COVID.

Reacţia ministrului Educaţiei a venit ca urmare a faptului că aproape 80% dintre profesorii care au răspuns unui sondaj realizat de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater” sunt de acord cu „prorogarea” încheierii situației școlare pe semestrul I. De asemenea, 67% susțin declanșarea grevei generale începând cu 10 ianuarie 2022.

Miercuri este a treia zi de proteste în fața Guvernului pentru obținerea măririi salariale de 16% promisă de doi ani. Proiectul de buget pe anul viitor prevede o mărire de doar 4%, care însemană în jur de 50 de lei în plus la salariul unui profesor, spun liderii sindicali.

Când se întorc elevii la şcoală în ianuarie şi când vor mai avea vacanţe. Structura anului şcolar 2021 – 2022 modificată

Elevii vor intra în vacanţă zilele următoare şi vor reveni la cursuri la începutul lunii ianuarie, diferenţiat în funcţie de ciclul de studiu.

Conform structurii anului şcolar 2021 – 2022, elevii claselor din învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal revin la şcoală în data de 3 ianuarie pentru a continua cursurile Semestrului I care se încheie în 14 ianuarie 2022.

Preşcolarii şi elevii din învăţământul primar revin la grădiniţă, respectiv la şcoală în data de 10 ianuarie.

Semestrul al II-lea se va desfăşura în perioada 17 ianuarie 2022 – 10 iunie 2022. Prin excepție, elevii din clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă) vor încheia şcoala la data de 27 mai 2022.

Pentru clasele a VIII-a, anul școlar are 33 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 3 iunie 2022, în timp ce pentru clasele din învățământul liceal – filiera tehnologică (exceptând clasele terminale anterior menționate), respectiv pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are 37 de săptămâni de cursuri.

După vacanţa de Crăciun şi Revelion, elevii vor mai avea vacanţă în primăvară, în perioada 15 aprilie 2022 – 1 mai 2022.

Din 11 iunie începe vacanţa de vară.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page