Press "Enter" to skip to content

Soluția ingenioasă găsită de unii șoferi din România pentru a scăpa de prețul mare la benzină. Cum au redus costurile la jumătate

Scumpirile accelerate din ultima perioadă i-au făcut pe șoferii din România să caute alternative mai ieftine. Astfel, mulți au găsit o soluție ingenioasă de a scăpa de costurile ridicare la benzină.

  • Scumpirile i-au făcut pe șoferi să găsească o soluție ingenioasă
  • Cum scapă de prețul mare la benzină

Pentru că prețul benzinei a crescut alarmant, șoferii din România au găsit o soluție ingenioasă pentru a se deplasa mai mult mai ieftin cu mașina. Este vorba despre montarea unei instalaţii de gaz petrolier lichefiat (GPL) pe maşină, o altternativă care poate reduce la jumătate costurile în cazul carburanților.

Instalația GPL – Soluția ingenioasă găsită șoferiI din România pentru a scăpa de prețul mare la benzină

Inițial, este necesară o investiție de aproximativ 3000 de lei – costul montării unei instalații GPL. Totuși, în timp, șoferii care aleg această alternativă au de câștigat, căci investiţia inițială e amortizată după parcurgerea a 10.000 de kilometri, iar litrul de gaz petrolier lichefiat costă în jur de 4 lei, mai puțin de jumătate din prețul unui litru de benzină.

Numărul clienţilor care aleg varianta montării unei instalaţii GPL a crescut în ultima perioadă, odată cu creșterea galopantă a prețului la benzină. O astfel de instalație se montează în doar câteva ore și are costuri care variază între 2.500 şi 4.500 de lei, în funcţie de capacitatea cilindrică a motorului.

Am montat prima instalaţie, cred, undeva prin 2014. Benzina era scumpă şi atunci, iar montând GPL am redus poate mai bine de jumătate preţurile pe care le plăteam la benzină. Acum un plin la gaz, 160 de lei, 44 de litri. La un motor de 1,9 litri fac undeva la 380 de kilometri. Depinde şi de stilul de mers”, spune Cosmin Sava, un șofer care a ales să treacă la GPL, potrivit Adevărul.

În multe state europene, pentru beneficiile aduse mediului, cei care aleg să facă o astfel de conversie a autoturismului au parte de facilităţi precum locuri de parcare gratuite, deduceri de preţuri sau bonificaţii. Statul român nu sprijină trecerea de la benzină la gaz petrolier lichefiat.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page