Press "Enter" to skip to content

Soluția care împiedică apariția mucegaiului. Cum să prepari spray-ul care alungă sporii pentru totdeauna

Este bine știut faptul că umiditatea care se formează în casă, mai ales în bucătărie și în baie, de la gătit sau de la duș, este unul dintre principalii factori care duc la apariția mucegaiului. De asemenea, pentru că este iarnă, încălzirea insuficientă a încăperii este și ea responsabilă de dezvoltarea mucegaiului. Soluția care împiedică apariția mucegaiului. Cum să prepari spray-ul care alungă sporii pentru totdeauna.

  • Ce să folosești ca să nu mai apară mucegaiul
  • Spray ul de casă care te scapă de spori pentru totdeauna

Mai ales iarna, în locuințe se pot acumula spori neplăcuți de mucegai, și, de cele mai multe ori, e o sarcină destul de dificilă să încerci să scapi de ei. E adevărat, există o mulțime de produse pe rafturile magazinelor, unele mai ieftine, altele mai scumpe, însă trebuie să știți că, pe lângă acele produse chimice, există o mulțime de sfaturi și trucuri ingenioase pe care le puteți încerca, fără să cheltuiți o mică avere. O gospodină a împărtășit secretul ei. Ce soluție genială prepară în casă, pentru a ține mucegaiul la distanță.

Soluția care împiedică apariția mucegaiului

O expertă în curățenie, care și-a dorit din tot sufletul să prevină apariția mucegaiului, a împărtășit pe o platformă online secretul ei. Anita Birges, care mai este cunoscută sub numele de Guru al organizării pe o celebră rețea de socializare, a dezvăluit că, după ce s-a întors acasă după un weekend petrecut departe de locuință, a găsit spori împrăștiați pe toată proprietatea sa.

„Tocmai ne-am întors din weekendul nostru de vacanță și știam că dacă aveam casa închisă, ferestrele și ușile închise, fără niciun flux de aer, ar fi fost terenul perfect pentru dezvoltarea mucegaiului. Suspecții obișnuiți erau aici, era un pic în jurul ușii din față, un pic pe pervazul ferestrei, dar am găsit-o și pe jaluzelele mele.”, spune femeia.

Pentru a alunga mucegaiul de pe jaluzele și de pe pervazul ferestrei, Anita Birges a preparat o soluție: jumătate de izopropil și jumătate de apă caldă. A pulverizat substanța respectivă pe mucegai, și a lăsat-o să acționeze timp de 10 minute, iar apoi a curățat-o cu o cârpă din microfibre.

Mai apoi, aceasta a vorbit despre „soluția ei de prevenire a mucegaiului”. A preparat un amestec din 10 picături de ulei de cuișoare, 10 picături de ulei de arbore de ceai și 100 ml de oțet.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page