Press "Enter" to skip to content

Șoferul drogat care a provocat tragedia de la 2 Mai riscă închisoare pe viață/ Avocat: ”Am cerut parchetului să îi schimbe încadrarea faptei lui Vlad Pascu în omor calificat”

Vlad Pascu riscă să fie închis pe viață după tragedia provocată pe 19 august în localitatea constănțeană 2 Mai. Avocatul Adrian Cuculis a cerut parchetului reîncadrarea faptei sale în omor calificat.

Avocatul Adrian Cuculis a cerut parchetului să îi schime încadrarea faptei lui Vlad Pascu din ucidere din culpă în omor calificat și tentativă la omor calificat.

”În cazul accidentului de la 2 Mai am cerut parchetului să constate că infracțiunea săvârșită este una cu intenție directă, și ca atare să îi schimbe încadrarea faptei lui Vlad Pascu din ucidere din culpă în omor calificat și tentativă la omor calificat. În mod normal ar trebui să fie admisă și trimis dosarul către Tribunalul Constanța.

În acest caz Vlad Pascu riscă închisoarea pe viață”, a spus avocatul Adrian Cuculis.

Ce spun tinerii audiați despre tragedia de la 2 Mai?

Cei doi tineri de 19 și 21 de ani care au fost audiați la Udriște au refuzat să ofere declarații publice în fața presei, ei fiind încă afectați de cele întâmplate.

Tânărul a povestit că s-a trezit pe jos, nerealizând ce tragedie se întâmplase. Acum el are nevoie de trei-patru luni de recuperare după ce și-a fracturat mâna.

„Au fost audiați și ceilalți doi tineri care au fost răniți. Situația, de fapt, începe să prindă contur. Au declarat faptul că au fost acroșați de o mașină care a venit în viteză din spate, în direcția Vama Veche, către 2 Mai. După ce s-au dezmeticit la fața locului, și-au dat seama că au fost victimele unui accident rutier, iar șoferul fugise de la fața locului”, a afirmat Gabriel Hozoiu, avocatul victimelor de la 2 Mai pentru Gândul.

„Deocamdată, suntem la debutul anchetei. Săptămâna trecută, s-au stabilit obiectivele pentru expertiza tehnică, pentru stabilirea dinamicii accidentului. Urmează să fie audiați și alți martori – și aici mă refer la persoanele din grup care nu au fost rănite, din fericire, în acest eveniment rutier, precum și ceilalți martori, care erau participanți la trafic și care au observat evenimentul”, a mai spus avocatul.

”Este singurul responsabil de această nenorocire”

Gabriel Hozoiu a adăugat că tânărul nu are de ce să se simtă vinovat, având în vedere că-și invitase prietenii la ziua lui de naștere.

„La urma urmei, ziua unei persoane este un eveniment fericit, de care trebuie să ne bucurăm cu toții. Ce a făcut Vlad Pascu este responsabilitatea strict a lui. Nimeni nu trebuie să simtă vinovat de ce s-a întâmplat, în afară de el. Este singurul responsabil de această nenorocire. Vlad Pascu este în arest”, a precizat Gabriel Hozoiu.

Părinții celor doi tineri de 20 și 21 de ani care au murit la 2 Mai sunt devastați de durere și cer dreptate pentru copiii lor.

”Declarațiile familiilor tinerilor decedați sunt șocante, vă dați seama, cum au putut să-și vadă copiii acolo, ceva îngrozitor, adică și din poze reiese. Vă dați seama că este complicat să-ți pierzi copilul, darămite să-l vezi în condițiile acestea. Am fost la Udriște pentru primele audieri din dosar. Atâta tărie și determinare pentru a schimba ceva nu am mai văzut decât la o altă tragedie, la Raisa, fata omorâtă de către polițistul Popescu”, a povestit Adrian Cuculis în exclusivitate pentru stirilekanal.ro.

La raportul toxicologic, s-a demonstrat faptul că Vlad Pascu consumat șase substanțe interzise, extrem de periculoase.

Mai mult, părinții lui Vlad Pascu s-au făcut nevăzuți după ce cazul fiului lor a luat amploare.

Miruna Pascu, femeie de afaceri care are pe numele său aproximativ 300 de locuințe ar fi părăsit casa în care locuia alături de familie încă din primele zile.

„Și-a dat seama că o să fie urmărită de presă și nu a dorit.Plus că vecinii o opreau și o certau. Nu i-a plăcut, voia să nu fie recunoscută de nimeni. S-a mutat într-unul dintre apartamentele achiziționate recent, pentru că acolo nu o cunoaște nimeni. Nu mai merge nici la firmă, își conduce afacerea de acasă. S-a îndepărtat de toată lumea. Sigur că vrea ca fiul ei să nu facă pușcărie”, au declarat colaboratori ai familiei Pascu, pentru Cancan.ro.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page