Press "Enter" to skip to content

Singurul animal care poate rezista fără mâncare 2 ani

Păianjenii sunt una dintre puținele specii care pot induce frică în oameni mai mult decât orice alt animal. Indiferent dacă îi considerați doar o simplă bătaie de cap care necesită o curățare serioasă a locuinței sau suferiți de arahnofobie, cu toții putem fi de acord că există anumite specii de păianjeni considerate mai „răi” decât altele. Dar se pare că tarantulele sunt mult mai rezistente decât ne-am fi așteptat.

Singurul animal care poate rezista fără mâncare 2 ani

Tarantula este una dintre cele mai recunoscute specii de păianjeni, iar conform informațiilor din presă, există multe lucruri interesante de știut despre acestea. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor le recunosc sub numele temut și mare de „păianjenul tarantulă”. Chiar și cei care nu se tem de păianjeni, probabil că ar avea o reacție negativă la vederea unui astfel de animal care se plimbă încet pe peretele casei lor.

Nu doar aspectul vizual este de speriat în cazul tarantulelor, ci și câteva informații interesante despre acestea. De exemplu, femelele pot trăi până la 30 de ani, în timp ce masculii au o durată de viață mai mică, între 5 și 10 ani. În ceea ce privește dimensiunile, anvergura picioarelor unei tarantule poate atinge 25 de centimetri! Dar asta nu este tot – aceste păianjeni au gheare, similar cu cele ale felinelor. Chiar dacă rămân, în general, pe sol, atunci când se deplasează pe suprafețe mai abrupte, utilizează gheare retractabile de la capetele picioarelor pentru a-și îmbunătăți priza.

Mulți le au drept animal de companie

Cu toate că aspectul tarantulelor poate fi înfricoșător, există și câteva lucruri bune de știut despre ele pentru a ne calma fricile. Acestea sunt creaturi docile și încearcă să evite orice fel de conflict cu animalele mai mari. Deși mușcătura poate fi veninoasă, nu reprezintă un pericol major pentru oameni. De asemenea, tarantulele sunt vulnerabile la căzături din cauza stratului lor subțire de piele și pot fi rănite grav. Cu toate acestea, dacă își pierd membrii în urma unei căzături, acestea pot fi regenerați.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page