Press "Enter" to skip to content

Sfaturi și trucuri pentru o vopsire perfectă chiar la tine acasă. „Nu luați părul și nu-l amestecați în partea de sus pentru a-l încurca”

Află din rândurile următoare cum să te vopsești acasă și care sunt pricipalele greșeli pe care le facem atunci când încercăm să ne vopsim singure.

În cadrul emisiunii Teo Show difuzată pe Kanal D, Teo Trandafir l-a avut invitat în platou cunoscutul hair stylist, Adrian Perjovschi, care ne-a dezvăluit care sunt principalele greșeli pe care le facem atunci când încercăm să ne vopsim singure și ce ar trebui să facem pentru o culoare ca la salon.

Când vine vorba de părul nostru, cu toții ne dorim să avem mereu o coafură impecabilă și o culoare ca la salon. De multe ori, însă, se întâmplă să nu reușim să ajungem la timp pe scaunul hair stylistului nostru, iar rădăcinile crescute dau senzația unui aspect neîngrijit.

Adrian Perjovschi ne-a dezvăluit care sunt principalele trucuri de care trebuie să ținem cont atunci când încercăm să ne vopsim acasă.

Adrian Perjovschi este unul dintre cei mai cunoscuți și mai apreciați hair stylisti din țară, care activează în branșă de peste 15 ani. A lucrat la clipuri, reclame, shootinguri speciale pentru reviste, și televiziune. Este cunoscut și ca hair stylistul vedetelor, numeroase nume din showbizul românesc apelând la serviciile lui.

Care sunt lucrurile de care trebuie să ținem cont pentru a avea parte de rezultatul dorit

Iată care sunt pașii de care trebuie să țineți cont pentru a eficientiza procesul de vopsire al părului și a avea parte de un rezultat ca la salon:

Culoarea părului

Înainte să aplicăm vopseaua de păr trebuie să ne alegem foarte bine culoarea. Aceasta este recomandat să fie cu o nuanță mai deschisă decât părul tău, deoarece culorile au tendința de a părea mai închise odată ce sunt aplicate pe păr. De asemenea, hair stylistul ne recomandă să ținem cont de culoarea părului și atunci când aplicăm vopseaua.

„ Dacă aveți părul blond, trebuie să țineți cont că aplicarea vopselei la păr blond se aplică de la spate deoarece căldura degajată în partea de top a capului este mai mare decât la spate și atunci favorizează o deschidere mai mare. La culorile normale puteți aplica și din față, de pe contur, sau de pe cărarea din mijloc .”, spune specialistul.

Secționarea părului

Hair stylistul ne recomandă ca înainte să aplicăm vopseaua să împărțim părul în patru părți foarte bine distincte. „Se poate izola cu clipsuri, dacă aveți acasă, dacă nu, pur și simplu se poate izola și din mână”.

Aplicarea vopselei

Dacă vrem să acoperim firele albe de la rădăcină, trebuie să începem întotdeauna cu vopseaua de la rădăcină. La vârfuri părul este mai aspru, deoarece are o concentrație mai mare de vopsea și nu e necesar să aplici mult produs. Aplică mai multă vopsea la baza părului, deoarece rădăcinile au nevoie de o acoperire optimă. 

Specialistul în domeniu ne-a explicat cu trebuie să procedăm în cazul în care aplicăm vopseaua și pe lungimi „ Pentru a da strălucire și a reîmprospăta culoarea și pe lungimi, se umezește foarte bine părul cu apă și pur și simplu se face o emulsie. Este exact ca și cum v-ați spăla cu această cremă pe păr ca un șampon. Nu luați părul și nu-l amestecați în partea de sus pentru a-l încurca, pentru a-l zăpăci, pentru a-l rupe efectiv. Pur și simplu se umezește, se ia vopseaua de la rădăcină și se distribuie ușor de tot pe lungime prin masări foarte ușoare .”

Timpul de acțiune al vopselei

Timpul de acționare al vopselei depinde atât de culoarea părului, cât și de locul unde am aplicat vopseaua.

„ Dacă aveți o vopsea pe păr de culoare deschisă, timpul de acționare este până la 50 de minute sau o oră pentru că nivelul de deschidere ar fi mult mai mare și atunci vopseaua are nevoie de mai mult timp pentru a deschide cuticula firului de păr și pentru a instala pigmentul. În rest, dacă aveți o culoare normală, între 35-45 minute .  Pentru părul blond, emulsia nu trebuie executată mai mult de 5 minute; la nuanțele închise puteți să ajungeți și la 7 minute .”

Clătirea părului

După emulsie este foarte important să clătim cu grijă părul.

„Ne spălăm foarte bine rădăcina și tot așa clătim spre vârfuri. Se aplică masca și succes la coafat !”, spune Perjovschi.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page