Press "Enter" to skip to content

Sfaturi de sănătate direct de la Regina Elisabeta a II-a. Ce face Alteța sa pentru a se menține în formă

Regina Elisabeta a II-a conduce Regatul Unit de 70 de ani. Pentru a se menține în forma, aceasta apelează la câteva trucuri.

Regina Elisabeta este cel mai longeviv monarh în funcție. Aceasta se află pe tronul regal de 70 de ani și nu are de gând să renunțe. Pentru a se menține în forma, Alteța sa apelează la câteva trucuri foarte eficiente și simple.

Regina Elisabeta a II-a a Regatului Unit împlinește curând 96 de ani, dar, se pare că timpul nu trece la fel și pentru aceasta. Este mereu activă, are un program încărcat și multe responsabilități pe care trebuie să le ducă la bun sfârșit. Încă din tinerețe, aceasta a avut grijă de sănătatea sa și, drept dovadă, în prezent nu are nicio problemă la sănătate în ciuda vârstei înaintate.

Iată ce obiceiuri adoptă Regina Elisabeta a II-a pentru a se menține în formă și a duce la bun sfârșit toate activitățile pe care trebuie să le facă într-o zi

1. O dietă corespunzătoare

Fostul bucătar al reginei, Darren McGrady a spus una dintre regulile cinei. Suverana nu mănâncă niciun aliment care conține amidon, evită orezul, pastele sau cartofii și preferă ceva sau sănătos, precum pui și salată. De asemenea se știe că Alteța sa nu mănâncă prea mult la o masă și are grijă la porții. 

2. Exerciții fizice și odihnă

Regina are grijă să facă exerciții fizice. Bineînțeles că nu va merge la sală, dar face echitație și merge pe jos în timpul zilei. Când simte oboseala, aceasta are grijă să se odihnească și nu depune efort. Totodată, programul ei îi permite să doarmă șapte ore pe noapte, iar trezirea este la 7:30 dimineața.

„Călărește o dată sau de două ori pe săptămână și merge pe jos în timpul zilei. Dacă nu are timp să plimbe câinii dimineața, o face după-amiaza (…) Nu își petrece ziua stând la un birou. În timpul unei ceremonii de inaugurare, stă în picioare până la 90 de minute.”, a declarat Dickie Arbiter, fost secretar de presă.

3. Nu consumă alcool și nu fumează

Suverana nu s-a simțit atrasă niciodată de fumat și, din acest motiv, nu a încercat. Tatăl și bunicul reginei au murit din cauza unei boli provocate de fumat, iar acesta este încă un motiv în plus pentru care Elisabeta a II-a nu și-a dorit acest obicei. De asemenea, alcool-ul nu este printre băuturile sale preferate și foarte rar consumă un pahar, la ocazii speciale. 

4. Nu se stresează

Se cunosc destul de multe efecte nocive ale stresului, precum și bolile la care ești predispus datorită acestuia. Regina cunoaște aceste lucruri și evită să se streseze. Dacă este ceva ce nu poate rezolva, acea sarcină va fi delegată unui alt membru al Casei Regale.

5. Exerciții mentale

Pe lângă toate obligațiile și responsabilitățile pe care le are la palat, regina își citește și răspunde la propria corespondență. Face pregătiri pentru întâlnirile oficiale, revizuiește documente guvernamentale și, în acest fel, își menține creierul sănătos.  

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You cannot copy content of this page