Press "Enter" to skip to content

Șezlongul va deveni gratuit pe litoral. Vești bune pentru turiștii care merg la mare

Vești bune pentru turiștii care aleg să meargă la mare. Prețul la șezlong ar putea să fie eliminat, asta după ce în ultima perioadă a ajuns să coste chiar și 100 de lei închirierea pe o zi de plajă. Primarul din Mangalia a venit cu propunerea către oficialii din Constanța. 

  • Măsura ar putea fi adoptată în curând
  • Turiștii vor fi scutiți de la plata șezlongului

Primarul din Mangalia a decis să vină cu o propunere către oficialii din Constanța, asta după ce în acest sezon estival prețul pentru un singur șezlong pentru o zi de plajă a ajuns să coste chiar și 100 de lei.

Vești bune pe litoral. Șezlongul va deveni gratuit pe plajă

Eliminarea taxei de șezlong ar putea să-i scutească pe români de o mare cheltuială, iar aceasta măsură ar putea fi adopotată în curând. Primarul din Mangalia își dorește să discute cu edilii din celelalte stațiuni cu privire la această taxă de șezlong.

„Voi propune colegilor primari să facem front comun pentru a cere Parlamentului modificarea legislației specifice privind administrarea plajelor, astfel încât acestea să fie preluate de Primării și date ulterior în folosință hotelierilor, în condițiile legii. Nu este normal ca turistul să plătească pentru folosirea unui șezlong sau pentru a putea pune un cearșaf pe nisip”, a spus Radu Cristian, primarul din Mangalia.

În mai multe stațiuni nu se mai plătește taxa de parcare

Tot primarul Radu Cristian din Mangalia a decis să elimine taxa de parcare în mai multe stațiuni de pe litoral, asta din același motiv, cel ar prețului mult prea mare pentru o singură zi.

Astfel, în Saturn, Venus, Jupiter, Neptun sau Cap Aurora turiștii care vor veni nu mai sunt nevoiți să plătească trei lei pe oră pentru a-și lăsa autoturismele sau sau cinci lei pe oră pentru autoutilitare.

„Am luat această decizie, pentru a impulsiona sezonul turistic și pentru a încuraja cât mai mulți turiști să petreacă vacanțele în stațiunile Mangaliei, fără a mai avea grija de a plăti locul de parcare, indiferent unde aleg să lase mașina, în parcările publice din oraș și stațiuni”, a mai declarat primarul Radu Cristian.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page