Press "Enter" to skip to content

Scenariu-şoc! Elena Udrea ar putea evada din Bulgaria. Autorităţile, în alertă. De cât timp stă în arest apropiata lui Traian Băsescu

Este alerta în Bulgaria privind o posibilă evadare a Elenei Udrea. Autorităţile au luat măsuri speciale, având în vedere că instanţa de judecată a motivat că există risc de evadare.Acesta este și motivul pentru care judecătorii au decis ca Elena Udrea trebuie să rămână în arest.

Judecătorii din Blagoevgrad au analizat inclusiv probele depuse de Elena Udrea la dosar, în avantajul ei. E vorba despre un contract e chirie in Bulgaria pe o perioadă lungă de timp ca şi cum ar da o garanţie autorităţilor bulgare că nu va părăsi teritoriul ţării dacă vor accepta să o cerceteze sub control judiciar.

Judecătorii bulgari au fost însă extrem de duri şi inclusiv în motivarea deciziei pronunţate sâmbătă prin care au stabilit că va rămâne în arest preventiv au precizat clar că Elena Udrea prezintă risc de evadare. Magistraţii au luat în calcul şi antecedentele Elenei Udrea din cazul Costa Rica. În aceste condiţii, fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului va rămâne in arest. Elena Udrea a trecut deja prin două centre de reţinere şi s-ar putea să ajungă în scurt timp şi în al treilea.

Avocata a anunţat că se va face apel la decizia luată de ieri. Acest apel se va judeca la Curtea de Apel din Sofia pe 14 aprilie.

Elena Udrea va rămâne în arestul poliţiei bulgare cel puţin pentru următoarele cinci zile, au decis sâmbătă autorităţile judiciare din Bulgaria.

Elena Udrea, condamnată definitiv la şase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”, a ajuns, sâmbătă, în faţa instanţei din Bulgaria care a decis menţinerea sa în arest. Ea şi-ar fi dorit să fie eliberată din arest în baza unui mandat european sub control judiciar, dar judecătorii nu au ţinut seama de motivele invocate de fostul politician, unele dintre ele de ordin medical. Mai mult, România TV transmite că Elena Udrea i-ar fi spus judecătorului că a cerut azil politic în Grecia.

Procedura de extrădare a Elenei Udrea către România va fi judecată după data de 14 aprilie.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page