Press "Enter" to skip to content

Scandal în trupa Phoenix, după ce Nicu Covaci a cântat la nunta lui George Simion. „Unde s-a ajuns!”

Scandal în trupa Phoenix din cauza nunții lui George Simion. Un fost membru al grupului muzical îi bate obrazul actualului lider al echipei, care a decis să cânte la petrecerea organizată cu ocazia mariajului liderului AUR cu Ilinca Munteanu. Nicu Covaci susține, în apărarea sa, că a semnat pentru un concert „în fața a 10.000 de oameni, la un festival”.

UPDATE: Josef Kappl a revenit cu detalii despre perspectiva sa asupra deciziei lui Nicu Covaci de a cânta la nunta lui George Simion.

„A cânta la o nuntă sau la o înmormântare, chiar dacă te numești Phoenix, nu-i nici o rușine! Dar dacă această nuntă este a unuia cu niște vederi asupra lumii, care intră în conflict cu filozofia și mesajul muzicii pe care o faci și acesta e din întâmplare și un politruc, iar tu accepți să-i cânți pentru bani, atunci e ceva putred la mijloc!

În acest caz a fost foarte necesar să intervin prompt pentru a elimina orice asociere a evenimentului cu persoana mea, fiind vorba de numele Phoenix, al cărui membru am fost!

Realizările trupei Phoenix, aici mă refer la anii ‘70 când s-au creat capodoperele marcante pentru istoria rockului românesc, nu sunt ale unei persoane ci ale unui grup mare alcătuit din muzicieni, textieri, poeți și filozofi”, a declarat Josef Kappl pentru publicația Santinela.net.

Scandal în trupa Phoenix din cauza nunții lui George Simion

Știre inițială: S-a lăsat cu scandal după ce s-a aflat că la nunta liderului AUR, George Simion, și a Ilincăi Munteanu, care are loc sâmbătă, 27 august, va interpreta și trupa Phoenix. Decizia a fost luată de Nicu Covaci, liderul echipei muzicale. Acesta a susținut că a semnat contract pentru un concert, nu pentru nunta unui politician.

Un fost membru al trupei muzicale nu a lăsat netaxată atitudinea lui Nicu Covaci. Actual membru al trupei Pasărea Rock, Josef Kappl a criticat aspru hotărârea liderului trupei Phoenix.

Artistul, compozitor și chitarist bass al trupei, a cerut românilor să nu-i asocieze numele cu activitatea Phoenix în prezent. Josef Kappl a sugerat că îi este rușine de politica pe care o urmează cântăreții trupei de câțiva ani încoace.

Josef Kappl îi bate obrazul lui Nicu Covaci

„De unde s-a pornit și unde s-a ajuns! De aceea, vă rog să nu asociați niciodată ceea ce am realizat în anii ‘70, sub numele Phoenix din convingere, cu ceea ce face de mulți ani încoace „leaderul” acestui grup, sub același nume! Mi-e rușine de rușinea lui!

Pentru mine, numele Phoenix rămâne în continuare un simbol al rezistenței și al năzuinței spre libertate! Phoenix nu mai există de mulți ani ca trupă, după ce cei cu adevărata „șiră a spinării” au părăsit grupul. Adio, reunire! Cu mine, NU!”, a transmis Josef Kappl, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, fără a pronunța direct numele lui Nicu Covaci.

Nicu Covaci se spală pe mâini: „Nu știu ce nuntă e”

Între timp,  liderul trupei Phoenix se spală pe mâini. Nicu Covaci spune că el a încheiat contract pentru a interpreta în fața a 10.000 de oameni, fără să știe că în zonă are loc o nuntă. Potrivit declarațiilor acestuia, contractul a fost semnat cu o fundație.

„Eu am încheiat un contract cu o fundație pentru un concert în fața a 10.000 de oameni. Nu cânt la nicio nuntă sau înmormântare, eu cânt în fața a 10.000 de oameni pe o scenă, undeva, la un festival. Nu știu ce nuntă e, eu am încheiat un contract și cânt, din asta îmi câștig banii”, a spus Nicu Covaci pentru Libertatea.

Întrebat dacă a discutat cu George Simion despre acest eveniment, Nicu Covaci a transmis pentru sursa citată că știe doar că a vorbit cu un „domn tânăr”.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page