Press "Enter" to skip to content

Rusia a început inspecţia trupelor pentru luptă, la graniţa cu Ucraina. În timpul exerciţiilor se foloseşte muniţie de război reală

O verificare în masă a pregătirii pentru luptă a început în rândul trupelor din Districtul Militar de Sud (SMD), a anunțat de șeful serviciului de presă, Vadim Astafiev.

„Unitățile militare din Districtul Militar de Sud din Rusia au fost plasate în alertă de antrenament, cu o ieșire ulterioară în zonele de concentrare. Conform planului de inspecţie, o serie de formațiuni și unități militare au început să desfășoare marșuri în mod combinat, către zonele de antrenament pentru arme combinate, situate la o distanță considerabilă de punctele de desfășurare permanentă, pentru a efectua sarcini de pregătire de luptă.

Peste 6.000 de militari sunt implicați în acest control”, a declarat Vadim Astafiev, citat de RIA Novosti.

În timpul exercițiilor se vor efectua trageri reale, mai adaugă sursa citată. Exercițiile vor implica unități de formațiuni de armament combinat, escadroane ale Forțelor Aeriene și de Apărare Anti-Aeriană, grupuri de nave ale Flotei Mării Negre și Flotila Caspică.

Anterior, Ministerul Apărării al Federației Ruse raportase că exerciții pe scară largă ale Marinei vor avea loc în toată țara, în lunile ianuarie si februarie. De asemenea, Rusia va organiza și exerciții militare comune cu China, scrie RT.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page