Press "Enter" to skip to content

Românca blocată în Turcia cu doi copii minori a fost adusă în ţară. Mihaela şi micuţii au dormit pe câmp şi au mers pe jos 220 de km până la avion!

Zece cetăţeni români au fost repatriaţi din Turcia, printre care se numără şi mama cu cei doi copii care a rămas pe câmp fără apă şi mâncare, din cauza cutremurului. Femeia și micuţii au mers pe jos 220 de km pentru a fi îmbarcați în avion.

Românca blocată în Turcia cu doi copii minori a fost adusă în ţară.  Mihaela Ayaz şi cei doi copii ai săi, minori, rămăsese sub cerul liber, nu avea haine şi nici mâncare. Femeia și cei doi copii, în vârstă de 10 și 11 ani, au mers pe jos nu mai puţin de 220 de kilometri, spre Adana, scrie Antena 3.

În urmă cu doar o zi, Mihaela Ayaz și-a spus public povestea și a cerut ajutorul autorităților din România. Femeia s-a stabilit în Turcia în urmă cu mulți ani, iar blocul în care locuia s-a prăbușit, astfel că a rămas fără locuință. Acesta a dezvăluit că a fost contactată de Ambasada României, însă i s-a spus să vină singură până în Adana, de unde va putea pleca cu un avion. Copiii s-au odihnit pe câmp având doar o geacă, pe care au pus-o pe jos. Mai mult de atât, unul dintre aceştia a fost salvat dintre ruine!

Pe lângă Mihaela Ayaz și copiii ei și alți români, încă șapte studenți Erasmus, au fost repatriați. În total, din Turcia în România au fost transportaţi 31 de compatrioţi şi doi polonezi, care s-au îmbarcat în aeronava MApN.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page