Press "Enter" to skip to content

Raed Arafat a facut anuntul despre doza a patra de vaccin

Raed Arafat a declarat la Digi24, ca nu crede ca vom ajunge acolo, dar totul depinde de cum evolueaza lucrurile. Medicul spune ca daca virusul devine unul endemic, este posibil ca vaccinarea sa devina una anuala, ca pentru gripa sezoniera.

Vom avea nevoie de doza a patra de vaccin?

Raed Arafat a spus: „Nu cred ca vom ajunge acolo, dar stiti cum este, totul depinde de cum evolueaza lucrurile, totul depinde de ce variante pot sa apara, daca apare vreo varianta care sa fie una care ingrijoreaza. La acest moment, cum merge treaba, probabil ca nu vom ajunge doza a patra”.

„Probabil, si e o alta varianta, sa ajungem ca acest virus sa devina endemic, asta inseamna ca asa cum facem vaccinul anual pentru gripa sezoniera, sa includem inclusiv un vaccin anual pentru SARS-CoV-2 care sa ne protejeze”, a spus seful DSU.

„Nu stim! Nu ma pronunt, pentru ca nu este domeniul meu in care sa fiu foarte aprofundat, sa vin sa va dau argumente si tot. Aici, colegii care sunt pe partea de imunologie, pe partea de epidemiologie, virologie, ei pot sa vina si sa spuna ce cred. Dar, din ce citim si din ce urmarim pe partea stiintifica, exista aceasta posibilitate de vaccinare anuala, sezoniera, daca devine o infectie endemica, sa zicem, sezoniera, care apare in sezon, cum apare gripa sezoniera, si ne vaccinam. Eu ma vaccinez in fiecare an pentru gripa”, a adaugat Raed Arafat.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page