Press "Enter" to skip to content

Protestatarii anti-certificat verde au spart cordonul de jandarmi şi au forţat intrarea în Parlament

Zeci de protestatari au intrat în curtea Palatului Parlamentului, marţi, după ce au înconjurat clădirea, ei protestând faţă de introducerea certificatului verde.

Printre protestatari sunt şi susținători AUR au intrat în curtea Palatului Parlamentului, după ce au spart cordonul de jadarmi.

Este vorba despre participanții la protestul anunțat de AUR față de introducerea certificatului verde și de impunerea restricțiilor COVID.

De asemenea, un alt grup de manifestanţi a forţat intrarea în Senat.

Incidentele au loc marți, la mai multe intrări ale clădirii Parlamentului, fiind mobilizaţi oameni din întrega ţară care participă la acest protest.

Jandarmii sunt la faţa locului şi încearcă să păstreze ordinea.

Oamenii nu poartă măști de protecție și nu respectă regula privind distanțarea socială.

Ei au steaguri și scandează împotriva certificatului verde și a restricțiilor COVID.

Jandarmii au făcut cordon la intrarea pe scări și i-au îndepărtat pe protestatari de la uşă. S-a mobilizat toată Jandarmeria și SPP și sunt la uşa de o intrarea principală în Senat.

Aproximativ 50 de persoane au sărit gardul pe lângă jandarmi şi par să vină la Parlament. De asemenea, sunt zeci de persoane urcate pe gard, iar jandarmii sunt chiar lângă ei.

Parlamentarii sunt baricadaţi în interioriorul clădirii, iar cei care au intrat cu forţa în clădire riscă până la doi ani de închisoare.

La această oră, nimeni nu deschide uşile Parlamentului, ca sa nu poată intra mulţimea peste ei.

Circulația este blocată la Palatul Parlamentului, după ce aproximativ 1.000 de oameni, care nu au autorizație să protesteze, au ieșit în stradă pentru a cere parlamentarilor să nu adopte certificatul verde.

Oamenii nu poartă mască de protecție și nici nu respectă distanțarea. Ei scandează „Libertate” și „România, trezește-te”.

Printre protestatari sunt și mulți susținători ai AUR, partid parlamentar care se opune acestui certificat.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page