Press "Enter" to skip to content

Prognoza meteo 11-20 februarie 2022. Când începe să se încălzească

Prognoza meteo 9-20 februarie 2022. Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele două săptămâni. În ultima perioadă, vremea a avut fluctuații importante, cu temperaturi care au trecut de la o extremă la alta. Au fost în vigoare mai multe coduri galbene și portocalii de viscol și vânt puternic.

Prognoza meteo pentru perioada 9-20 februarie 2022

Potrivit specialiștilor ANM, în Banat, pe 10 aprilie, temperaturile vor atinge 12…13 grade. Ulterior va urma o răcorire a vremii, până în jurul datei de 14 aprilie, când media maximelor termice va fi de 7…8 grade. Până la sfârșitul intervalului se va încălzi din nou, temperaturile maxime urmând să atingă în medie aproximativ 10 grade.

În Crișana, în prima săptămână de prognoză media temperaturilor maxime va avea variații între 5 grade și 12 grade în data de 10 februarie. În cea de a doua săptămână, acestea vor crește ușor și treptat de la 6…7 grade la început, până spre 9…10 grade la finalul intervalului de prognoză. Media temperaturilor minime se va situa în jurul a -2 grade, exceptând intervalul 9-12 februarie, când va fi de 1…3 grade.

În Transilvania, pe 10 și 11 februarie, media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 9 grade. Ulterior va urma un proces de răcorire, care se va încheia la începutul celei de a doua săptămâni, când maximele termice vor atinge în medie 4…5 grade. În următoarea săptămână, vremea se va încălzi, iar la finalul intervalului de prognoză media temperaturilor maxime va atinge 7…8 grade.

Prognoza meteo pentru Maramureș

În această zonă a țării, cea mai caldă perioadă a intervalului va fi 10-11 februarie 2022. Minimele termice vor oscila în jurul pragului de îngheț în prima săptămână, iar în cea de a doua va fi mai rece, media acestora coborând până în jurul a -5…-4 grade, în intervalul 13…16 februarie.

În Moldova, potrivit prognozei, în zilele de 10 și 11 februarie, media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 11 grade. Va urma o răcorire, proces ce se va încheia la începutul celei de a doua săptămâni, când maximele termice vor atinge în medie 4…5 grade.

În cea de a doua săptămână se va încălzi lent, iar la finalul intervalului de prognoză media temperaturilor maxime va atinge 7…8 grade. Media minimelor termice va fi în general negativă și se va situa între -4 și 1 grad.

În Dobrogea, în jurul datei de 11 februarie, temperaturile vor urca până la 12 grade Celsius. Ulterior vor scădea, spre 3…4 grade la începutul celei de a doua săptămâni. În zilele care vor urma, temperaturile vor crește din nou și vor ajunge la 8…9 grade în ultimele zile ale intervalului de prognoză.

Muntenia. ANM anunță că se va încălzi treptat, iar în data de 11 februarie maximele termice vor atinge în medie 14 grade. Vor urma trei zile în care valorile termice vor scădea cu aproximativ 8…9 grade, ulterior se va încălzi, media maximelor ajungând la finalul intervalului de prognoză până
la 9…11 grade.

Prognoza în Oltenia. Vremea se va încălzi până la maxime de 14 grade Celsius, după carese va răci accentuat, astfel că, în jurul datei de 14 februarie aceasta va fi de doar 4…6 grade.

În cea de-a doua săptămână se va încălzi din nou și, în ultima zi, media maximelor termice va urca până la 10 grade. Specialiștii ANM au mai spus că media minimelor termice nu va avea variații semnificative și se va situa, în general, între -3 și 0 grade.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page